"Het is dus niet een misschien of een intentie of zo zoals bij de RAI, bij ons gaat het gewoon definitief door", aldus Chris Akse van de organisatie. Organisator Rotterdam Expo & Events heeft voor volgend jaar veel meer hallen gereserveerd. Nu was de beurs georganiseerd in hal 1 en 2 (samen 17 duizend vierkante meter) maar volgend jaar komen daar de hallen 3,4,5 en 6 bij waardoor het totaal naar 32 duizend vierkante meter gaat.  Akse: "We zijn helemaal happy.  Behalve de tegenwerking bij het opstarten hebben we eigenlijk geen dieptepunten meegemaakt. We hebben zelfs een gezellig interview gehad op Pownews , dat leek wel een commercial.  Ook TV Rijnmond, Omroep West-Brabant en het AD hebben ons veel aandacht gegeven."

Volgens Akse kwamen de dertigduizend bezoekers niet alleen maar uit de regio Groot-Rotterdam. "Wel de meesten natuurlijk maar er zijn wel degelijk vanuit het hele land bezoekers geweest, dat is ook de standhouders opgevallen. Volgend jaar gaan we veel eerder van start en zullen we veel meer landelijk publiciteit maken dan nu."  Miitsubishi Nederland was (als een van de weinige importeurs) wel vertegenwoordigd en heeft zich enthousiast uitgelaten, aldus Akse. "We hebben ook importeurs over de vloer gehad die het niet wisten.  Maar volgend jaar zullen er meer importeurs deelnemen. We hebben er nu al vier die de intentieverklaring hebben getekend." Bij beursdeelnemer In de Wal zijn in samenwerking met Autoveiling.nl ‘honderden’ taxaties gedaan en na een rondje bellen heeft Akse uitgerekend dat er 42 nieuwe auto’s zijn verkocht. "Inclusief een Bentley op zondagmiddag. Die heeft Ton Roks verkocht bij zijn Octane-gebeuren. Die stand was erg leuk voor de mensen omdat er geen restricties waren, ze mochten gewoon overal in- en aanzitten. Alleen om de Spyker stonden paaltjes maar daar is dus ook meteen zo’n paaltje tegenaan gevallen."

Op de vrijdagavond was er een bijeenkomst waarop de ‘Handelsauto van het  Jaar’ is bekendgemaakt. Dat is de Nissan Qasqai geworden en de prijs is in ontvangst genomen door directeur Bijl van VKV Groep.  Chris Akse: "Dat was een enorm gezellige avond. Eigenlijk was de hele beurs erg gezellig, niet in het laatst door de medewerking van Lee Towers en Dries Roelvink. En de dansende beursbabes."

 

 

 

  

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding