De guitige snuit is getekend door hetzelfde ontwerpteam dat verantwoordelijk is voor de looks van de Nissan Qashqai en Juke. Nissan wil potentiële taxipassagiers de gênante situatie besparen dat hij of zij op straat een zwarte Nissan NV200 bestelauto aanhoudt terwijl zij eigenlijk een taxi nodig hebben. Dit was de voornaamste reden om de auto te voorzien van een opvallende grille die als de trotse snor van een Britse legerofficier tussen de ronde, opvallend grote koplampen prijkt. Het geeft de auto een retro uitstraling, zodat hij doet denken aan de klassieke Austin taxi’s van weleer. Het idee voor dit design kwam onder meer van taxichauffeurs uit de Londense praktijk. De verantwoordelijke ontwerpstudio van Nissan staat in Londen, reden waarom vice-president Andy Palmer van Nissan bij de onthulling van de auto zei dat "deze taxi alles in zich heeft om een waardige black cab te worden."

Anders dan de vroegere Londense taxi’s is de Nissan niet voorzien van een dieselmotor maar van een 1.6 benzinemotor met een automaat. Nissan koos voor benzine omdat die "veel schoner" is, met een lagere uitstoot van partikels en NOx. In deze vorm komt de auto in december op de markt. In 2015 volgt dan een elektrisch aangedreven variant. Nissan heeft een productie gepland van 140 duizend taxi’s van het type NV200 per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding