Renault brengt autootje van nog geen 5.000 euro

Renault werkt aan een klein stadsautootje dat voor minder dan 5.000 euro te koop zal zijn. De mini-Logan, zoals het voertuig hier en daar wordt gedoopt, is voorshands echter alleen bestemd voor de markt in India en enkele Aziatische landen.

‘’De helft van de markt in India zit in dat segment. Daar willen we ons dus vooral op richten,” aldus directeur Azië Gilles Normand tijdens de autoshow van New Delhi tegenover Franse media. Renault verkoopt in dat land onder meer de stadsauto Pulse en de Duster (hier Dacia maar daar Renault) maar die zitten allemaal in een hogere prijsklasse. Wel heeft partner Nissan zich vorig jaar op deze markt begeven met de terugkeer van de Datsun.

Het ultra low-cost autootje wordt momenteel ontwikkeld in een onderzoekscentrum van Renault in Chennai. Daar biedt de Franse autobouwer nu al werk aan 4.500 mensen. Het nieuwe goedkope model zal vanaf 2015 ook in een Indiase fabriek gebouwd worden. Renault heeft overigens een jaar of twee geleden een poging tot nauwere samenwerking met de Indiase autogigant Mahindra & Mahindra op moeten geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault brengt autootje van nog geen 5.000 euro - Automobielmanagement.nl

Renault brengt autootje van nog geen 5.000 euro

Renault werkt aan een klein stadsautootje dat voor minder dan 5.000 euro te koop zal zijn. De mini-Logan, zoals het voertuig hier en daar wordt gedoopt, is voorshands echter alleen bestemd voor de markt in India en enkele Aziatische landen.

‘’De helft van de markt in India zit in dat segment. Daar willen we ons dus vooral op richten,” aldus directeur Azië Gilles Normand tijdens de autoshow van New Delhi tegenover Franse media. Renault verkoopt in dat land onder meer de stadsauto Pulse en de Duster (hier Dacia maar daar Renault) maar die zitten allemaal in een hogere prijsklasse. Wel heeft partner Nissan zich vorig jaar op deze markt begeven met de terugkeer van de Datsun.

Het ultra low-cost autootje wordt momenteel ontwikkeld in een onderzoekscentrum van Renault in Chennai. Daar biedt de Franse autobouwer nu al werk aan 4.500 mensen. Het nieuwe goedkope model zal vanaf 2015 ook in een Indiase fabriek gebouwd worden. Renault heeft overigens een jaar of twee geleden een poging tot nauwere samenwerking met de Indiase autogigant Mahindra & Mahindra op moeten geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding