Infiniti

Infiniti showt de Eau Rouge, een concept voor een snelle versie van de Q50 sportsedan. De naam Eau Rouge is ontleend aan de beroemde bocht pal na de hoofdtribune van het Circuit van Francorchamps. De circa 500 pk en 815 Nm sterke V-motor zal snelste zijn die ooit door Infiniti is gebruikt. Het chassis van de auto is 20 mm verlaagd. De concept car debuteerde in Detroit en het motorgeluid zal ook in Genève veel publiek naar de stand trekken. Filmpje

Jaguar

Jaguar onthult de XFR-S Sportbreak, nieuws dat eerder deze week al uitlekte. De potente roofkat heeft een 542 pk sterke 5.0-V8 met supercharger, die gekoppeld is aan een achttraps automatische transmissie. De top zou op 290 km/h liggen en de auto moet in 4,7 seconden van 0-100 kunnen accelereren. Niet gek voor een stationwagen.

 

Kia

 

Kia heeft drie Europese primeurs met de Soul EV, Kia’s eerste elektrische auto, de GT4 Stinger Concept car en de hybride variant van de Optima.  De Soul EV wordt later dit jaar in Europa verwacht en krijgt dezelfde garantie als altijd: 7 jaar of 150 duizend kilometer. De licht gefacelifte Optima Hybrid staat in juli bij de dealers en de verbeterde Sportage arriveert deze maand.

 

Lamborghini

 

Lamborghini Huracan LP 610-4. De nieuwe supercar van Lambo is eerder deze maand al onthuld. Hij heeft een 601 pk sterke 5,2-liter V10-motor, goed voor een topsnelheid van 325 km/h. De Huracan vervangt de succesvolle Gallardo en komt dit voorjaar op de markt.

 

Lexus

 

Lexus brengt drie wereldpremières mee naar Genève. De RC 300h heeft een hybride aandrijflijn bestaande uit een 178 pk sterke 2,5-liter benzinemotor en een elektromotor die samen een vermogen leveren van 162 kW/220 pk. Dat wordt via de automatische transmissie en de achterwielen op de weg gebracht.. De RC 300h F Sport Line heeft een sportonderstel met 19-inch wielen en kan bovendien worden uitgerust met Adaptieve Variabele Suspension (AVS).  De derde primeur is de RC F GT3. Dit is een speciaal geprepareerde, ruim 550 pk sterke raceauto, waarmee Lexus gaat deelnemen aan het FIA GT3 European Championship. Details worden op de show bekendgemaakt. Overigens viert de RC F met zijn 450 pk sterke V8 zijn Europese primeur.

 

Maserati

 

Maserati onthult de GT Concept als onderdeel van zijn honderdste verjaardag. De productieversie zal het moeten gaan opnemen tegen concurrenten als de Jaguar F-Type. De GT krijgt een nieuwe V6-motor, naast de V8 uit de Quattroporte en de Ferrari California T. Meer details worden dinsdag bekendgemaakt.

 

Mazda

 

Mazda heeft een zogenaamde teaser vrijgegeven van de Hazumi, de voorloper van de volgende generatie Mazda2. De grille en koplamp vertonen familiegelijkenis met de Mazda3. Waarschijnlijk wordt de nieuwe generatie gebouwd op het platform van de CX-5 en het staat wel vast dat hij wordt uitgerust met de nieuwste SkyActive 1,5 D. Deze clean dieselvariant debuteert eveneens op de Mazda-stand.

 

 

McLaren

 

De McLaren 650S is de laatste supercar van het sportwagenmerk. In Genève wordt niet alleen de coupé verwacht, maar ook de Spider. De 650S wordt gepositioneerd tussen de 12C en de P1.

 

Mercedes-Benz

 

Mercedes zal met de S-Klasse Coupé zeker in Genève de blits maken. Het fraaie model dat de huidige CL-Coupé vervangt, wordt in het najaar verwacht. Onder de kap kunnen we de 450 pk sterke 4.7-V8 verwachten.

 

Mini

 

Mini komt met de Clubman Concept naar de Salon. De nieuwe vijfzitter is 26 cm langer en 17 cm breder dan het huidige model. Net als de nieuwe Cooper heeft ook de Clubman Concept een interieur dat is uitgerust met betere materialen, terwijl de huidige, centraal geplaatste kilometerteller nu is verhuisd naar een plaats in het dashboard achter het stuur.

De Clubman is de eerste Mini die wordt voorzien van de aerodynamische Airbreathers in de zijschermen en de AirCurtains in de voorspoiler.Verder debuteert bij Mini ook de bijna 220 pk sterke John Cooper Works, die in Detroit is onthuld.

 

Mitsubishi

 

Mitsubishi onthult op de show drie concept cars:  twee plug-in hybrides en de AR, een concept voor de volgende generatie compacte MPG. De AR heeft een 1.1-driecilinder directe ingespoten MIVEC-motor die is gekoppeld aan een BSG (riemaangedreven starter en generator) met een 48 V li-ion accu en DC-DC converter. De twee phev’s zijn de Concept GC, die laat zien hoe de volgende generatie gezinsauto gaat worden en de Concept XR, een voorloper van de volgende generatie compacte coupé, die is uitgerust met dezelfde driecilindermotor als de AR. (HHemmes)