Dacia Duster: > miljoen in vier jaar

De Dacia Duster is wereldwijd momenteel zelfs het bestverkopende model van de Renault Groep. Sinds de lancering in 2010 zijn er meer dan een miljoen verkocht.

De Renault Groep produceert de Duster wereldwijd in vijf fabrieken en verkoopt ‘m in meer dan honderd landen – als Dacia en als Renault. Het miljoenste exemplaar verliet recentelijk de Renault-fabriek in het Braziliaanse Curitiba. In Nederland zijn tot nu toe 4.944 Dusters verkocht; over 2013 bedroeg de verkoop 376 duizend exemplaren voor de Renault groep.

"De Duster is een wereldwijd succesverhaal", vindt Arnaud Deboeuf, Entry Program Director van de Renault Groep. "In opkomende markten draagt de Duster als Renault bij aan de verdere groei van het merk Renault. In Europa en het Middellandse-Zeegebied draagt de auto het Dacia-logo en trekt hij nieuwe klanten dankzij zijn styling, off-roadcapaciteiten en scherpe prijs."

De Renault Duster wordt voor elke markt in specifieke versies geproduceerd. De Dacia-versie van de Duster voor de Europese markt wordt geproduceerd in het Roemeense Pitesti. Voor Rusland is de auto aangepast aan het koude klimaat, voor de Braziliaanse markt is de Duster in een flexfuel-uitvoering verkrijgbaar en voor India bouwt Renault een uitvoering met rechts stuur en een aangepast interieur. 

Land

Merk

Totaal verkoopcijfer sinds introductie

Rusland

Renault

151.633

Frankrijk

Dacia

145.612

Brazilië

Renault

117.303

India

Renault

85.974

Duitsland

Dacia

70.159

 

Dacia Duster: > miljoen in vier jaar - Automobielmanagement.nl

Dacia Duster: > miljoen in vier jaar

De Dacia Duster is wereldwijd momenteel zelfs het bestverkopende model van de Renault Groep. Sinds de lancering in 2010 zijn er meer dan een miljoen verkocht.

De Renault Groep produceert de Duster wereldwijd in vijf fabrieken en verkoopt ‘m in meer dan honderd landen – als Dacia en als Renault. Het miljoenste exemplaar verliet recentelijk de Renault-fabriek in het Braziliaanse Curitiba. In Nederland zijn tot nu toe 4.944 Dusters verkocht; over 2013 bedroeg de verkoop 376 duizend exemplaren voor de Renault groep.

"De Duster is een wereldwijd succesverhaal", vindt Arnaud Deboeuf, Entry Program Director van de Renault Groep. "In opkomende markten draagt de Duster als Renault bij aan de verdere groei van het merk Renault. In Europa en het Middellandse-Zeegebied draagt de auto het Dacia-logo en trekt hij nieuwe klanten dankzij zijn styling, off-roadcapaciteiten en scherpe prijs."

De Renault Duster wordt voor elke markt in specifieke versies geproduceerd. De Dacia-versie van de Duster voor de Europese markt wordt geproduceerd in het Roemeense Pitesti. Voor Rusland is de auto aangepast aan het koude klimaat, voor de Braziliaanse markt is de Duster in een flexfuel-uitvoering verkrijgbaar en voor India bouwt Renault een uitvoering met rechts stuur en een aangepast interieur. 

Land

Merk

Totaal verkoopcijfer sinds introductie

Rusland

Renault

151.633

Frankrijk

Dacia

145.612

Brazilië

Renault

117.303

India

Renault

85.974

Duitsland

Dacia

70.159