Die 540 heeft een geschatte waarde van twee miljoen tot tweeënhalf miljoen euro. Ook een Mercede-Benz 300 SL Roadster uit 1960 (geschat op een bedrag tussen 700 duizend en 950 duizend euro) is ter veiling aangeboden. De 300 SL Roadster is origineel en sinds 1980 in bezit van de huidige eigenaar. Hij was destijds het snelste productiemodel van Mercedes. Hij was eerder in bezit van Alfried Krupp von Bohlen und Halbach. Bonhams organiseerde vorig jaar voor het eerst een merkveiling en hamerde de klassiekers af voor in totaal twaalf miljoen euro.

De veiling op 28 maart vindt plaats tijdens de Retro Classics Stuttgart week, de grootste jaarlijkse tentoonstelling van klassieke automobielen in Zuid-Duitsland.

   

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding