De juryleden hebben in een eerste stemronde de lijst met ongeveer zestig genomineerde modellen teruggebracht tot tien modellen voor de World Car of the Year 2015 en eveneens tien voor zowel de Performance Car of the Year als de Luxury Car of the Year. Deze maand beoordelen de juryleden de finalisten in een tweede stemronde op een tiental punten.
De categorieën World Green Car en World Design Car worden anders behandeld. Vijf deskundige juryleden op het gebied van "groene" technologie hebben alle documentatie en specificaties geïnterpreteerd van de kandidaten en zij hebben soms ook al met die modellen gereden. Zij hebben vijf finalisten benoemd voor toetsing door de overige zeventig juryleden, die vervolgens een eigen keuze maken.

Auto’s die in aanmerking komen voor de 2015 World Car Design of the Year Award zijn overgenomen uit de lijst van de World Car-kandidaten, of worden opgenomen als een aparte nominatie mits het model beschikbaar is in ten minste één grote markt tijdens de periode van 1 januari 2014 tot en met 31 mei 2015. Dat kunnen behalve nieuwe productiemodellen overigens ook pre-productiemodellen zijn. De stemmingen zijn geheim en worden rechtstreeks toegezonden aan accountantskantoor KPMG, dat vervolgens de stemmen verwerkt. Op 3 maart wordt op de Autosalon van Genève bekendgemaakt welke auto’s het tot de laatste drie per categorie hebben gebracht.  (HHemmes)

De finalisten in alfabetische volgorde:

 

2015 World Car of the Year  

*BMW 2 Series Active Tourer                 

*Citroën C4 Cactus

*Ford Mustang

*Hyundai Genesis

*Jeep Renegade

*Mazda2

*Mercedes-Benz C-Class

*MINI 5 door / MINI 4 door Hard Top

*Nissan Qashqai

*Volkswagen Passat 

 

2015 World Luxury Car

*BMW i8

*BMW X6

*Cadillac ATS Coupe

*Cadillac Escalade/ESV

*Kia K900

*Lexus NX

*Lexus RC

*Lincoln MKC

*Mercedes-Benz S Coupe

*Range Rover Autobiography Black LWB

 

2015 World Performance Car

*Audi S1

*Audi S3

*Audi TT / TTS

*Bentley Continental GT Speed

*BMWM4 Coupe/M3 Sedan

*Corvette Z06

*Dodge Challenger SRT Hellcat

*Jaguar F-TYPE R Coupe

*Lexus RC_F

*Mercedes-Benz AMG GT

 

2015 World Green Car

*BMW i8

*Hyundai x35/Tucson Fuel Cell

*Kia Soul EV

*Volvo XC90 T8 Twin Engine

*Volkswagen Golf GTE

 

2015 World Car Design of the Year

*BMW 2 Series Active Tourer

*Citroën C4 Cactus

*Mercedes C-Class

*Porsche Macan

*Volvo XC90