Rolls zegt hiertoe te hebben besloten naar aanleiding van de vraag van een groot aantal klanten en het eigen streven naar innovatie. Het team van ingenieurs en ontwerpers staat onder leiding van designchef Giles Taylor.

Volgens de autobouwer komen alle waarden waarvoor het merk staat op het gebied van luxe en capaciteit in de nieuwe auto tot uitdrukking. Daarbij worden de avonturen aangehaald van Charles Rolls en Sir Henry Royce in de Scottish Reliability Trials, de London to Edinburgh Rally en de Alpine Trials. Maar ook het feit dat pioniers en avonturiers met hun Rolls-Royces door uitgestrekte woestijnen en over ruige bergketens reden.

Torsten Mueller-Oetvoes, CEO van Rolls-Royce, zegt er vertrouwen in te hebben dat de nieuwe auto alles te bieden heeft op het gebied van extreme luxe en daarbij tegelijk ‘overal moeiteloos’ zal kunnen rijden.

Hij belooft klanten en de media van het ontwikkeling- en productieproces op de hoogte te houden. (HHemmes)