Tesla introduceert de S70D, waarbij de D niet staat voor Diesel  maar voor Dual. Met een vanafprijs van 77 duizend euro levert Tesla een auto met twee motoren en vierwielaandrijving, de zogenoemde dual motor all-wheel drive.  De geschatte actieradius is ruim vierhonderd kilometer op een 77 kWh batterij. Behalve de dual motor, biedt de 70D standaard onder meer autopilot hardware, navigatie en supercharging (snelladen).  Net als alle versies van Model S draait de 70D op de nieuwe software 6.2. De auto’s zullen bovendien via draadloos internet gratis updates krijgen als daar aanleiding voor is.  Volgens Tesla in Amsterdam is de Tesla Model S70D in relatie tot met ‘vergelijkbare’ premiumauto’s  met vierwielaandrijving een goede aanbieding. Met name de total costs of ownership zijn over een periode van vijf jaar zeer interessant, aldus de merkorganisatie.

Tesla heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt ook drie nieuwe kleuren in te voeren, namelijk Ocean Blue, Obsidian Black en Warm Silver

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding