Land Rover moet Chinese lookalike accepteren

Jaguar Land Rover ziet af van juridische acties tegen de Chinese Landwind X7 die als twee druppels water op de Range Rover Evoque lijkt.

De Britse autobouwer had eerst aangekondigd ‘gepaste maatregelen’ te zullen nemen tegen de lookalike maar CEO Ralf Speth heeft nu tijdens de Autoshow van Shanghai laten weten ‘dat we toch niet kunnen voorkomen dat die auto op de markt komt.’

"Ik vind het erg jammer dat we plotseling weer copy-and-paste in de autowereld zien verschijnen. Maar er zijn geen wetten om ons daartegen te beschermen dus dan zullen we het maar moeten accepteren." De Landwind X7 wordt in China verkocht tegen ongeveer een derde van de prijs van een nieuwe Evoque. Het Land Rover model is sinds een kleine maand in China te koop. Sindsdien is er een gestage vraag naar, meldt de autofabrikant.

Land Rover moet Chinese lookalike accepteren - Automobielmanagement.nl

Land Rover moet Chinese lookalike accepteren

Jaguar Land Rover ziet af van juridische acties tegen de Chinese Landwind X7 die als twee druppels water op de Range Rover Evoque lijkt.

De Britse autobouwer had eerst aangekondigd ‘gepaste maatregelen’ te zullen nemen tegen de lookalike maar CEO Ralf Speth heeft nu tijdens de Autoshow van Shanghai laten weten ‘dat we toch niet kunnen voorkomen dat die auto op de markt komt.’

"Ik vind het erg jammer dat we plotseling weer copy-and-paste in de autowereld zien verschijnen. Maar er zijn geen wetten om ons daartegen te beschermen dus dan zullen we het maar moeten accepteren." De Landwind X7 wordt in China verkocht tegen ongeveer een derde van de prijs van een nieuwe Evoque. Het Land Rover model is sinds een kleine maand in China te koop. Sindsdien is er een gestage vraag naar, meldt de autofabrikant.