Mercedes C-Klasse verkozen tot Zakenauto van het Jaar

De Mercedes-Benz C-Klasse is uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De auto is door een vakjury verkozen en de prijs is donderdagmiddag uitgereikt op het Driving Business Event van het vakblad Automobiel Management.

De nummer 1 in de verkiezing Zakenauto van het Jaar 2016 is de Mercedes C-Klasse en hij volgt daarmee de Volvo V60 op. De Mercedes zet met zijn uitverkiezing een bijzondere stap want hij werd vorig jaar al verkozen tot Beste Nieuwkomer, de aanmoedigingsprijs van de verkiezing. "In de praktijk komt het bepaald niet vaak voor dat de Beste Nieuwkomer later ook daadwerkelijk Zakenauto van het jaar wordt maar de C-Klasse heeft het wel voor elkaar gekregen want hij was vorig jaar de Beste Nieuwkomer. Sterker nog, het jaar daarvoor won Mercedes ook al de aanmoedigingsprijs, toen met de A-Klasse", herinnert zich juryvoorzitter Peter Brouwer. De C-Klasse heeft overtuigend gewonnen met een groot puntenverschil. "De auto heeft op alle zes de beoordelingscategorieën goed gescoord. Vooral de relatie tussen de aanschafwaarde en de kilometerkostprijs is hoog gewaardeerd en dat is het belangrijkste onderdeel van de beoordeling." De nummer 2 in de verkiezing is dit keer de Renault Clio, een populaire auto die een bijzonder hoog aandeel in de zakelijke markt heeft. De Audi A3 werd derde.

Tot Beste Nieuwkomer is dit jaar verkozen de Jaguar XE, waarmee het merk een serieuze stap zet op de zakelijke markt.  

Praktijkprijs

De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle gebieden op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De jurering vindt plaats door de vakjury die bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), uit vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Siemens, Enexis en CapGemini), uit een onafhankelijke lease-expert en uit ervaren vakjournalisten. De jury  wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management (AM), de initiator van de prijs.  De allereerste Zakenauto van het Jaar was de Mercedes-Benz 190 in 1987.

 

 Definitieve uitslag zakenauto gesorteerd 2016.xlsx

 

Mercedes C-Klasse verkozen tot Zakenauto van het Jaar - Automobielmanagement.nl

Mercedes C-Klasse verkozen tot Zakenauto van het Jaar

De Mercedes-Benz C-Klasse is uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De auto is door een vakjury verkozen en de prijs is donderdagmiddag uitgereikt op het Driving Business Event van het vakblad Automobiel Management.

De nummer 1 in de verkiezing Zakenauto van het Jaar 2016 is de Mercedes C-Klasse en hij volgt daarmee de Volvo V60 op. De Mercedes zet met zijn uitverkiezing een bijzondere stap want hij werd vorig jaar al verkozen tot Beste Nieuwkomer, de aanmoedigingsprijs van de verkiezing. "In de praktijk komt het bepaald niet vaak voor dat de Beste Nieuwkomer later ook daadwerkelijk Zakenauto van het jaar wordt maar de C-Klasse heeft het wel voor elkaar gekregen want hij was vorig jaar de Beste Nieuwkomer. Sterker nog, het jaar daarvoor won Mercedes ook al de aanmoedigingsprijs, toen met de A-Klasse", herinnert zich juryvoorzitter Peter Brouwer. De C-Klasse heeft overtuigend gewonnen met een groot puntenverschil. "De auto heeft op alle zes de beoordelingscategorieën goed gescoord. Vooral de relatie tussen de aanschafwaarde en de kilometerkostprijs is hoog gewaardeerd en dat is het belangrijkste onderdeel van de beoordeling." De nummer 2 in de verkiezing is dit keer de Renault Clio, een populaire auto die een bijzonder hoog aandeel in de zakelijke markt heeft. De Audi A3 werd derde.

Tot Beste Nieuwkomer is dit jaar verkozen de Jaguar XE, waarmee het merk een serieuze stap zet op de zakelijke markt.  

Praktijkprijs

De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle gebieden op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De jurering vindt plaats door de vakjury die bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), uit vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Siemens, Enexis en CapGemini), uit een onafhankelijke lease-expert en uit ervaren vakjournalisten. De jury  wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management (AM), de initiator van de prijs.  De allereerste Zakenauto van het Jaar was de Mercedes-Benz 190 in 1987.

 

 Definitieve uitslag zakenauto gesorteerd 2016.xlsx