Eén Hyundai, drie aandrijflijnen

Hyundai presenteert volgende maand in Korea de IONIQ, de eerste auto die leverbaar is met keuze uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride. De Hyundai IONIQ zal in maart vervolgens te zien zijn op de autoshows van Genève en New York. Rond de zomer zal de auto in de showrooms van de Nederlandse dealers te zien zijn..

De IONIQ past in het streven van Hyundai om in 2020 één van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn. Om dat te bereiken, lanceerde Hyundai vorig jaar Project 2020.22.2. Daarmee verplicht Hyundai zich in 2020 maar liefst 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-inhybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

Met de IONIQ speelt Hyundai nadrukkelijk in op de snel veranderende levensstijl en de wensen van de klant. De naam IONIQ is een samenstelling van al zijn ‘ingrediënten’: ION is een elektrisch geladen atoom en staat voor de slimme combinatie van de elektrische aandrijflijnen. De I refereert aan de unieke toevoeging van het model aan het Hyundai-gamma. De Q in het logo geldt als visuele doorbraak voor de frisse, nieuwe aanpak.

De basis van de IONIQ is een nieuw platform, speciaal gemaakt en geoptimaliseerd voor de verschillende elektrische aandrijflijnen. De volledig elektrische versie (EV) wordt aangedreven door een ultra-efficiënte lithium-ion-batterij. De plug-inhybride-uitvoering (PHV) combineert een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. De hybrideversie (HEV) maakt gebruik van een zuinige brandstofmotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het rijden. Deze batterij levert op zijn beurt weer vermogen terug aan de brandstofmotor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eén Hyundai, drie aandrijflijnen - Automobielmanagement.nl

Eén Hyundai, drie aandrijflijnen

Hyundai presenteert volgende maand in Korea de IONIQ, de eerste auto die leverbaar is met keuze uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride. De Hyundai IONIQ zal in maart vervolgens te zien zijn op de autoshows van Genève en New York. Rond de zomer zal de auto in de showrooms van de Nederlandse dealers te zien zijn..

De IONIQ past in het streven van Hyundai om in 2020 één van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn. Om dat te bereiken, lanceerde Hyundai vorig jaar Project 2020.22.2. Daarmee verplicht Hyundai zich in 2020 maar liefst 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-inhybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

Met de IONIQ speelt Hyundai nadrukkelijk in op de snel veranderende levensstijl en de wensen van de klant. De naam IONIQ is een samenstelling van al zijn ‘ingrediënten’: ION is een elektrisch geladen atoom en staat voor de slimme combinatie van de elektrische aandrijflijnen. De I refereert aan de unieke toevoeging van het model aan het Hyundai-gamma. De Q in het logo geldt als visuele doorbraak voor de frisse, nieuwe aanpak.

De basis van de IONIQ is een nieuw platform, speciaal gemaakt en geoptimaliseerd voor de verschillende elektrische aandrijflijnen. De volledig elektrische versie (EV) wordt aangedreven door een ultra-efficiënte lithium-ion-batterij. De plug-inhybride-uitvoering (PHV) combineert een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. De hybrideversie (HEV) maakt gebruik van een zuinige brandstofmotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het rijden. Deze batterij levert op zijn beurt weer vermogen terug aan de brandstofmotor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding