Rolls-Royce Dawn kost 425 mille in Nederland

De nieuwe Rolls-Royce Dawn staat vandaag in de showroom van de Nederlandse vertegenwoordiger, Cito Motors in Eindhoven. De prijs in Nederland voor de ‘stilste cabriolet die ooit werd gemaakt’ is 425 duizend euro. Maar dat is dat wel inclusief de belastingen.

De Rolls-Royce Dawn is een volwaardige vierzits cabriolet. De naam Dawn verwijst naar de Rolls-Royce Silver Dawn uit de jaren vijftig. Slechts 28 Rolls-Royces hebben die naam meegekregen en ze zijn destijds stuk voor stuk gebouwd naar de individuele wensen van de klant. Marissa van Laarhoven, directeur van Cito, spreekt in deze context over het grote succes van het programma Rolls-Royce Bespoke, waarmee vrijwel elke wens van de klant gerealiseerd kan worden. De auto is uitgerust met de twinturbo 6.6-V12 met 420 kW en 780 Nm. Deze ervaring wordt nog versterkt door een dynamische reactie van het gaspedaal, dat een extra 30 procent respons levert bij een halfopen gasklep.

Net als de Wraith beschikt de Dawn over Satellite Aided Transmission. Het systeem gebruikt informatie van het gps en navigatiesysteem om de beste versnelling te kiezen uit de automatische ZF-versnellingsbak met acht versnellingen.  De RR Dawn is per direct te bestellen bij Cito Motors in Eindhoven. De eerste exemplaren zullen medio 2016 geleverd worden.
Cito Motors / Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven is de enige importeur en dealer van Rolls-Royce in Nederland. Cito Motors / Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven maken deel uit van Van Laarhoven Holding, importeur en dealer van verschillende premium- en luxe merken in Nederland: Aston Martin, BMW, Mini, Jaguar en Land Rover. Het familiebedrijf telt driehonderd medewerkers en werd opgericht in 1929.
In 2014 heeft Rolls-Royce Motor Cars wereldwijd 4.036 auto’s verkocht, een nieuw record. Rolls-Royce Motor Cars levert acht modellen: Ghost, Ghost Extended Wheelbase, Phantom, Phantom Extended Wheelbase, Phantom Drophead Coupe, Phantom Coupe, Dawn en Wraith. Rolls-Royce heeft 127 dealers over de hele wereld, verdeeld over veertig landen.

Rolls-Royce Dawn kost 425 mille in Nederland - Automobielmanagement.nl

Rolls-Royce Dawn kost 425 mille in Nederland

De nieuwe Rolls-Royce Dawn staat vandaag in de showroom van de Nederlandse vertegenwoordiger, Cito Motors in Eindhoven. De prijs in Nederland voor de ‘stilste cabriolet die ooit werd gemaakt’ is 425 duizend euro. Maar dat is dat wel inclusief de belastingen.

De Rolls-Royce Dawn is een volwaardige vierzits cabriolet. De naam Dawn verwijst naar de Rolls-Royce Silver Dawn uit de jaren vijftig. Slechts 28 Rolls-Royces hebben die naam meegekregen en ze zijn destijds stuk voor stuk gebouwd naar de individuele wensen van de klant. Marissa van Laarhoven, directeur van Cito, spreekt in deze context over het grote succes van het programma Rolls-Royce Bespoke, waarmee vrijwel elke wens van de klant gerealiseerd kan worden. De auto is uitgerust met de twinturbo 6.6-V12 met 420 kW en 780 Nm. Deze ervaring wordt nog versterkt door een dynamische reactie van het gaspedaal, dat een extra 30 procent respons levert bij een halfopen gasklep.

Net als de Wraith beschikt de Dawn over Satellite Aided Transmission. Het systeem gebruikt informatie van het gps en navigatiesysteem om de beste versnelling te kiezen uit de automatische ZF-versnellingsbak met acht versnellingen.  De RR Dawn is per direct te bestellen bij Cito Motors in Eindhoven. De eerste exemplaren zullen medio 2016 geleverd worden.
Cito Motors / Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven is de enige importeur en dealer van Rolls-Royce in Nederland. Cito Motors / Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven maken deel uit van Van Laarhoven Holding, importeur en dealer van verschillende premium- en luxe merken in Nederland: Aston Martin, BMW, Mini, Jaguar en Land Rover. Het familiebedrijf telt driehonderd medewerkers en werd opgericht in 1929.
In 2014 heeft Rolls-Royce Motor Cars wereldwijd 4.036 auto’s verkocht, een nieuw record. Rolls-Royce Motor Cars levert acht modellen: Ghost, Ghost Extended Wheelbase, Phantom, Phantom Extended Wheelbase, Phantom Drophead Coupe, Phantom Coupe, Dawn en Wraith. Rolls-Royce heeft 127 dealers over de hele wereld, verdeeld over veertig landen.