Daar waar hij ruim vijftien jaar triomfen vierde met brullende sportwagens heeft Muller nu zijn oog laten vallen op de elektrische auto. Het zal echter niemand verwonderen wanneer er wel een sportieve koets omheen zit. Victor Muller is de come back kid bij uitstek. Hij kondigde zijn terugkeer ruim een jaar geleden al aan.

Op 18 december 2014 werd door Spyker bekendgemaakt dat het bedrijf officieel failliet is verklaard door de rechtbank van Lelystad. Dit geldt dan voor zowel Spyker Automobielen B.V. als ook voor Spyker Events & Branding B.V. Muller reageerde hierop met: "In 2000 was ons doel om een sportwagenfabrikant op te zetten met een wereldwijde distributie, en dat hebben we bereikt. Door de jaren heen hebben we een aantal uitdagende activiteiten opgezet. Die hebben hun sporen op het bedrijf nagelaten, wat heeft bijgedragen aan de neergang." 

Muller zegt verder: "Geen van de ambities die wij hadden toen wij Spyker vijftien jaar geleden oprichtten, zijn door de gebeurtenissen van vandaag verdwenen." En nog een Churchill-citaat: "This is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning. Wat mij betreft. Ik zal me inspannen om Spyker zo snel mogelijk weer uit de as te laten herrijzen. Dit wil ik doen middels een fusie met een fabrikant van elektrische vliegtuigen. Zodoende wil ik revolutionaire Spykers met een elektrische aandrijflijn ontwikkelen."

Op 29 januari werd door de rechtbank in Leeuwarden het eerder uitgesproken faillissement in hoger beroep terug gedraaid. Spyker NV heeft aangegeven verder te gaan met de ontwikkeling van luxe sportwagens en elektrische auto’s.

De productie van de nieuw te lanceren auto’s gaan in Engeland plaatsvinden.