Finalisten AUTOBEST 2017 bekend

De nieuwe Citroën C3, Kia Niro, de nieuwe Peugeot 3008, Seat Ateca en Toyota C-HR zijn gekozen als de vijf finalisten voor de Europese AUTOBEST 2017 prijs. Deze vijf nieuwe automodellen mogen in november deelnemen aan de praktijktest finaleronde van de Europese verkiezing voor de ‘Best Buy Car of Europe 2017’.

De jury bestaat uit 31 onafhankelijke Europese autojournalisten. Zij bepalen hun uiteindelijk keuze voor de ‘beste koop in de betaalbare autosegmenten’ tijdens een twee dagen durend testevenement. Daarbij worden de vijf finalisten letterlijk naast elkaar gezet en intensief vergeleken.

Jurylid en Automobiel Management-redactiemedewerker Rob van Ginneken: ‘Bij die Final-5 testen worden de genomineerde nieuwe automodellen zowel op de gewone weg als op de FIA goedgekeurde testbaan van Quattroruoto in het Italiaanse Vairano in detail beoordeeld. Daar staan dan allerlei rem- en uitwijksituaties opgesteld en kan de auto op de grens van zijn mogelijkheden worden beproefd. Dat gebeurt eind november.’

‘Bij die beoordeling wordt naar dertien criteria gekeken. De jury beproeft de eigenschappen bij gangbaar dagelijks gebruik, maar ook het gedrag en de veiligheidsaspecten in extreme situaties. Vandaar het gebruik van een afgesloten testbaan met allerhande meetapparatuur.’

De AUTOBEST-verkiezing van de ‘beste koop onder betaalbare nieuwe automodellen’ bestaat al sinds 2001 en werd vorig jaar uitgerold over heel Europa. Dit jaar is de onafhankelijke jury nog verder uitgebreid, zodat nu 31 landen elk door een ervaren autojournalist worden vertegenwoordigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Finalisten AUTOBEST 2017 bekend - Automobielmanagement.nl

Finalisten AUTOBEST 2017 bekend

De nieuwe Citroën C3, Kia Niro, de nieuwe Peugeot 3008, Seat Ateca en Toyota C-HR zijn gekozen als de vijf finalisten voor de Europese AUTOBEST 2017 prijs. Deze vijf nieuwe automodellen mogen in november deelnemen aan de praktijktest finaleronde van de Europese verkiezing voor de ‘Best Buy Car of Europe 2017’.

De jury bestaat uit 31 onafhankelijke Europese autojournalisten. Zij bepalen hun uiteindelijk keuze voor de ‘beste koop in de betaalbare autosegmenten’ tijdens een twee dagen durend testevenement. Daarbij worden de vijf finalisten letterlijk naast elkaar gezet en intensief vergeleken.

Jurylid en Automobiel Management-redactiemedewerker Rob van Ginneken: ‘Bij die Final-5 testen worden de genomineerde nieuwe automodellen zowel op de gewone weg als op de FIA goedgekeurde testbaan van Quattroruoto in het Italiaanse Vairano in detail beoordeeld. Daar staan dan allerlei rem- en uitwijksituaties opgesteld en kan de auto op de grens van zijn mogelijkheden worden beproefd. Dat gebeurt eind november.’

‘Bij die beoordeling wordt naar dertien criteria gekeken. De jury beproeft de eigenschappen bij gangbaar dagelijks gebruik, maar ook het gedrag en de veiligheidsaspecten in extreme situaties. Vandaar het gebruik van een afgesloten testbaan met allerhande meetapparatuur.’

De AUTOBEST-verkiezing van de ‘beste koop onder betaalbare nieuwe automodellen’ bestaat al sinds 2001 en werd vorig jaar uitgerold over heel Europa. Dit jaar is de onafhankelijke jury nog verder uitgebreid, zodat nu 31 landen elk door een ervaren autojournalist worden vertegenwoordigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding