Nieuwe compacte SUV van Skoda heet Karoq

Skoda’s nieuwe compacte SUV, de opvolger van de Yeti, gaat Karoq heten. De naam is afkomstig uit de taal van de Alutiiq, een inheemse stam die op een eiland voor de zuidkust van Alaska leeft.

karoq

"De Karoq is een compleet nieuw ontworpen SUV, die niet alleen nieuwe standaarden zet voor ons merk, maar ook in zijn marktsegment", aldus directeur Bernhard Maier.

"Het is belangrijk dat onze nieuwe SUV een krachtige naam heeft", zegt Werner Eichhorn, directielid voor Verkoop en Marketing. "Karoq en Kodiaq maken bovendien deel uit van een herkenbare namenreeks die we voor onze huidige en toekomstige SUV’s hanteren."

In de komende jaren introduceert Skoda, als onderdeel van de 2025-toekomststrategie, een aantal nieuwe modellen. De focus ligt daarbij vooral op de uitbreiding van de SUV-portfolio. Na de Kodiaq zet men nu met de Laroq de volgende stap. De compacte SUV maakt op 18 mei zijn werelddebuut in Stockholm en gaat in de tweede helft van 2017 in de verkoop.

Nieuwe compacte SUV van Skoda heet Karoq - Automobielmanagement.nl

Nieuwe compacte SUV van Skoda heet Karoq

Skoda’s nieuwe compacte SUV, de opvolger van de Yeti, gaat Karoq heten. De naam is afkomstig uit de taal van de Alutiiq, een inheemse stam die op een eiland voor de zuidkust van Alaska leeft.

karoq

"De Karoq is een compleet nieuw ontworpen SUV, die niet alleen nieuwe standaarden zet voor ons merk, maar ook in zijn marktsegment", aldus directeur Bernhard Maier.

"Het is belangrijk dat onze nieuwe SUV een krachtige naam heeft", zegt Werner Eichhorn, directielid voor Verkoop en Marketing. "Karoq en Kodiaq maken bovendien deel uit van een herkenbare namenreeks die we voor onze huidige en toekomstige SUV’s hanteren."

In de komende jaren introduceert Skoda, als onderdeel van de 2025-toekomststrategie, een aantal nieuwe modellen. De focus ligt daarbij vooral op de uitbreiding van de SUV-portfolio. Na de Kodiaq zet men nu met de Laroq de volgende stap. De compacte SUV maakt op 18 mei zijn werelddebuut in Stockholm en gaat in de tweede helft van 2017 in de verkoop.