De EV moet tegen het eind van de zomer ook in Zwitserland beschikbaar komen. "Wij richten ons in eerste instantie vooral op landen die al over een goede laadinfrastructuur beschikken of activiteiten ondernemen om e-mobiliteit verder mogelijk te maken," stelt Opel.

Noorwegen

In Noorwegen kon de Ampera-e al sinds eind vorig jaar worden besteld en inmiddels zijn er meer dan 4.000 orders binnengekomen. Volgens Opel-baas Peter Christian Küspert vormt het overhandigen van de eerste sleutels ‘het bewijs dat e-mobiliteit nu tot het leven van alledag gaat behoren.’ Noorwegen kan volgens Küpert dankzij de vele waterkracht goedkoper schone elektriciteit leveren terwijl de overheid bovendien met onder meer vrijstelling van BTW en gratis parkeren het kopen van elektrische auto’s sterk stimuleert. Met een bereik van 520 kilometer is één van de eerste Noorse bezitters overigens ook direct met de Ampera-e even naar Zweden gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding