California XXL: VW camper met uitbouw

De Volkswagen California wordt al tientallen jaren gebouwd op basis van de Transporter en dus achtte VW de tijd rijp om met iets nieuws te komen: de California XXL. Deze camper (nu nog een studiemodel) is gebaseerd op de nieuwe Crafter en zit vol nieuwe snufjes zoals een uitschuifbare douchecel. En een uitbouw.

De California XXL is een forse jongen. Hij is gebaseerd op de Crafter met een wielbasis van 3,64 m. De totale lengte bedraagt 5,99 m, de breedte 2,03 m en de hoogte 2,90 m. De stahoogte in het interieur bedraagt maximaal 2,2 m en voorin is er een speciale ruimte voor kinderen.

In het interieur vinden we een intrekbare sanitaire unit met douche en wc, een verwarmd/gekoeld bed, een keuken met uitschuifbaar werkblad (inclusief espressomachine), vloerverwarming en een panoramisch dak met lichtstrips. Veel functies zijn te bedienen via de California XXL App.

Aan de achterzijde is tevens een bagagecompartiment geïntegreerd met alle technische voorzieningen zoals de vloerverwarming, boiler, watertank en afvaltank. De gastank bevindt zich onder de wagenvloer. Ook maakt een Weber barbecue deel uit van de uitrusting.

De California XXL debuteert op de Caravan Salon Düsseldorf (26 augustus t/m 3 september).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

California XXL: VW camper met uitbouw - Automobielmanagement.nl

California XXL: VW camper met uitbouw

De Volkswagen California wordt al tientallen jaren gebouwd op basis van de Transporter en dus achtte VW de tijd rijp om met iets nieuws te komen: de California XXL. Deze camper (nu nog een studiemodel) is gebaseerd op de nieuwe Crafter en zit vol nieuwe snufjes zoals een uitschuifbare douchecel. En een uitbouw.

De California XXL is een forse jongen. Hij is gebaseerd op de Crafter met een wielbasis van 3,64 m. De totale lengte bedraagt 5,99 m, de breedte 2,03 m en de hoogte 2,90 m. De stahoogte in het interieur bedraagt maximaal 2,2 m en voorin is er een speciale ruimte voor kinderen.

In het interieur vinden we een intrekbare sanitaire unit met douche en wc, een verwarmd/gekoeld bed, een keuken met uitschuifbaar werkblad (inclusief espressomachine), vloerverwarming en een panoramisch dak met lichtstrips. Veel functies zijn te bedienen via de California XXL App.

Aan de achterzijde is tevens een bagagecompartiment geïntegreerd met alle technische voorzieningen zoals de vloerverwarming, boiler, watertank en afvaltank. De gastank bevindt zich onder de wagenvloer. Ook maakt een Weber barbecue deel uit van de uitrusting.

De California XXL debuteert op de Caravan Salon Düsseldorf (26 augustus t/m 3 september).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding