Tesla’s duurste Model S haalt net 500 kilometer maar het instapmodel komt op dit moment niet verder dan 350 kilometer op één volgeladen batterij. Nissan denkt dat de komende Leaf die bereikcijfers zal kunnen verslaan. Wel is het zo dat daar een prijskaartje aanhangt want de nieuwe Leaf gaat ongeveer net zo veel kosten als Tesla’s kleinere Model 3.

De Leaf is al de best verkochte elektrische auto ter wereld. Sinds de lancering in 2010 zijn er meer dan 283.000 de showroom uitgereden. Al met al is de Renault/Nissan alliantie ook de grootste ‘leverancier’ van elektrische voertuigen. "Het blijft moeilijk te voorspellen wanneer automobilisten massaal zullen besluiten om over te stappen op elektrische auto’s. De meesten hebben geen praktische ervaring met het rijden in een EV, de infrastructuur laat nog altijd te wensen over en er zou ook een grotere variatie aan producten op de markt moeten komen," aldus Saikawa in de Financial Times.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding