Citroën gaat weer voor groot

Citroën wil over een jaar of wat weer een grote auto op de markt brengen. “Dat wordt een sedan waarmee je comfortabel en verfijnd kunt reizen zonder dat we gebruik gaan maken van hout, leer of chroom,” vertelde CEO Linda Jackson bij de lancering van de C4 Cactus in Parijs.

De aankondiging komt net een week nadat Renault heeft laten weten dat het de productie van auto’s als de Talisman en de Scenic terug draait vanwege de ingezakte vraag. Maar Jackson wil daar niets van weten: "Ik kan het ’t beste omschrijven als het C-Experience concept dat we vorig jaar hebben laten zien. Ons ontwerpteam werkt aan een soort sedan maar het wordt niet een traditionele grote sedan. Het wordt een conventioneel ‘drie-box ontwerp’ maar dan op de Citroën manier uitgevoerd." De grote auto is zowel voor de Europese markt als voor China bedoeld.

Kannibalisme

Jackson benadrukte verder dat de overname van Opel wat haar betreft geen gevolgen zal hebben voor de modellen die Citroën of Peugeot in de markt gaan zetten. "We blijven net zo als we nu zijn en er is geen kannibalisme." De laatste term wordt gebruikt als bedrijven zichzelf onderling beconcurreren, zoals bij winkels van hetzelfde merk die te dicht bij elkaar gevestigd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Citroën gaat weer voor groot - Automobielmanagement.nl

Citroën gaat weer voor groot

Citroën wil over een jaar of wat weer een grote auto op de markt brengen. “Dat wordt een sedan waarmee je comfortabel en verfijnd kunt reizen zonder dat we gebruik gaan maken van hout, leer of chroom,” vertelde CEO Linda Jackson bij de lancering van de C4 Cactus in Parijs.

De aankondiging komt net een week nadat Renault heeft laten weten dat het de productie van auto’s als de Talisman en de Scenic terug draait vanwege de ingezakte vraag. Maar Jackson wil daar niets van weten: "Ik kan het ’t beste omschrijven als het C-Experience concept dat we vorig jaar hebben laten zien. Ons ontwerpteam werkt aan een soort sedan maar het wordt niet een traditionele grote sedan. Het wordt een conventioneel ‘drie-box ontwerp’ maar dan op de Citroën manier uitgevoerd." De grote auto is zowel voor de Europese markt als voor China bedoeld.

Kannibalisme

Jackson benadrukte verder dat de overname van Opel wat haar betreft geen gevolgen zal hebben voor de modellen die Citroën of Peugeot in de markt gaan zetten. "We blijven net zo als we nu zijn en er is geen kannibalisme." De laatste term wordt gebruikt als bedrijven zichzelf onderling beconcurreren, zoals bij winkels van hetzelfde merk die te dicht bij elkaar gevestigd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding