In opdracht van liefhebber Floris de Raadt die van zijn Tesla Model S een Shooting Brake wilde maken bogen twee Hollandse bedrijven zich over dit unieke project. Ontwerper Niels van Roij (33) (meer over hem in AM magazine nr. 5) pakte de handschoen op en samen met autobouwer Remetz uit Lisse begon het avontuur. Met ondersteuning van de Nederlandse bandenproducent Vredestein kreeg de Tesla een metamorfose die er mocht zijn.

Alle partijen zijn het er inmiddels over eens dat er een bredere markt voor dit unieke model moet zijn en zetten dan ook in op een kleine serie van twintig stuks.

De auto zal een toer maken langs diverse Europese landen en beleeft zijn Nederlandse publieksdebuut op het Concours d’Élégance Paleis Het Loo 2018, van 29 juni t/m 1 juli in Apeldoorn.

Bekijk onderstaand het filmpje.