Opel toont visie op de toekomst

Opel deelt met zijn nieuwe conceptauto, de GT X Experimental, zijn visie op de mobiliteit van de toekomst. Het model legt de basis voor toekomstige modellen in het kader van het strategische plan PACE! dat het merk afgelopen november presenteerde.

"Met PACE! hebben we duidelijk voor ogen hoe we een succesvolle toekomst voor Opel willen creëren. Deze nieuwe conceptauto laat zien hoe wij deze toekomst tot leven brengen", aldus Opel-ceo Michael Lohscheller.

Niet geheel toevallig besloot Opel zijn toekomstvisie vorm te geven als een compacte SUV meldt het bedrijf. "SUV’s zijn immers de populairste modellen en we willen dergelijke modellen bereikbaar maken voor een groot publiek."

In lijn met het PACE!-plan, dat van elk model vanaf 2024 een versie met elektrische aandrijving belooft, is de GT X Experimental een volledig elektrische auto met autonome rijfunctie op niveau 3 zodat de bestuurder altijd kan ingrijpen wanneer dit noodzakelijk is.

De GT X Experimental geeft alvast een idee van de vormgeving van het front en de achterzijde van toekomstige Opel-modellen. Een van de meest concrete nieuwigheden is De ‘Opel Vizor’, een designelement dat alle hightech en merkelementen in het front, achter donker plexiglas omkadert. De Opel Vizor wordt in de loop van het volgende decennium een belangrijk designelement voor alle modellen, aldus het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel toont visie op de toekomst - Automobielmanagement.nl

Opel toont visie op de toekomst

Opel deelt met zijn nieuwe conceptauto, de GT X Experimental, zijn visie op de mobiliteit van de toekomst. Het model legt de basis voor toekomstige modellen in het kader van het strategische plan PACE! dat het merk afgelopen november presenteerde.

"Met PACE! hebben we duidelijk voor ogen hoe we een succesvolle toekomst voor Opel willen creëren. Deze nieuwe conceptauto laat zien hoe wij deze toekomst tot leven brengen", aldus Opel-ceo Michael Lohscheller.

Niet geheel toevallig besloot Opel zijn toekomstvisie vorm te geven als een compacte SUV meldt het bedrijf. "SUV’s zijn immers de populairste modellen en we willen dergelijke modellen bereikbaar maken voor een groot publiek."

In lijn met het PACE!-plan, dat van elk model vanaf 2024 een versie met elektrische aandrijving belooft, is de GT X Experimental een volledig elektrische auto met autonome rijfunctie op niveau 3 zodat de bestuurder altijd kan ingrijpen wanneer dit noodzakelijk is.

De GT X Experimental geeft alvast een idee van de vormgeving van het front en de achterzijde van toekomstige Opel-modellen. Een van de meest concrete nieuwigheden is De ‘Opel Vizor’, een designelement dat alle hightech en merkelementen in het front, achter donker plexiglas omkadert. De Opel Vizor wordt in de loop van het volgende decennium een belangrijk designelement voor alle modellen, aldus het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding