Kalashnikov wil op Tesla schieten

De Russische wapenfabrikant Kalashnikov heeft de elektrische CV-1 Conceptauto aan de buitenwereld laten zien. De CV-1 is niet een ‘smart’ modern vormgegeven supercar – hoewel de Russen het wel zo noemen – maar gebaseerd op een Moskvitsj 412 uit de jaren zeventig.

De benzinemotor is echter vervangen door een elektrische aandrijving met een 90kWh-accupakket dat een bereik van 350 kilometer mogelijk moet maken. De CV-1 zou in zes seconden optrekken naar 100 kilometer en daarmee volgens Kalashnikov makkelijk de strijd aan kunnen gaan met Tesla. Verder is de auto wel enigszins aan de huidige eisen aangepast met ledlampen en modernere aankleding.

De fabrikant van de AK 47 en AK 74 toonde de conceptauto op het Army 2018 International Military Technical Forum in de Russische stad Kubinka. Of Kalashnikov ook plannen heeft de in ieder geval opvallende wagen ook in productie te nemen is niet meegedeeld.

"We hebben onze eigen elektrische auto gebouwd, gebaseerd op technieken die we zelf hebben ontwikkeld. Die technieken stellen ons in staat de concurrentie aan te gaan met andere bouwers van elektrische wagens, zoals Tesla. De internationale marktleiders hebben ons geïnspireerd maar we hebben ons eigen model ontwikkeld," stelt de Russische onderneming trots.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kalashnikov wil op Tesla schieten - Automobielmanagement.nl

Kalashnikov wil op Tesla schieten

De Russische wapenfabrikant Kalashnikov heeft de elektrische CV-1 Conceptauto aan de buitenwereld laten zien. De CV-1 is niet een ‘smart’ modern vormgegeven supercar – hoewel de Russen het wel zo noemen – maar gebaseerd op een Moskvitsj 412 uit de jaren zeventig.

De benzinemotor is echter vervangen door een elektrische aandrijving met een 90kWh-accupakket dat een bereik van 350 kilometer mogelijk moet maken. De CV-1 zou in zes seconden optrekken naar 100 kilometer en daarmee volgens Kalashnikov makkelijk de strijd aan kunnen gaan met Tesla. Verder is de auto wel enigszins aan de huidige eisen aangepast met ledlampen en modernere aankleding.

De fabrikant van de AK 47 en AK 74 toonde de conceptauto op het Army 2018 International Military Technical Forum in de Russische stad Kubinka. Of Kalashnikov ook plannen heeft de in ieder geval opvallende wagen ook in productie te nemen is niet meegedeeld.

"We hebben onze eigen elektrische auto gebouwd, gebaseerd op technieken die we zelf hebben ontwikkeld. Die technieken stellen ons in staat de concurrentie aan te gaan met andere bouwers van elektrische wagens, zoals Tesla. De internationale marktleiders hebben ons geïnspireerd maar we hebben ons eigen model ontwikkeld," stelt de Russische onderneming trots.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding