Dat stelt de autofabrikant in een verklaring naar aanleiding van berichten in de Britse Sunday Times dat de Mondeo verdwijnt. "We komen later dit jaar met upgrades voor de Mondeo met nieuwe aandrijflijnen en vernieuwingen van zowel het exterieur als het interieur. Ook wordt de Mondeo Hybride serie versterkt," aldus Ford.

De Mondeo wordt met een reeks andere modellen gebouwd in een fabriek in het Spaanse Valencia waar rond de 3.500 mensen werken. Met het tegenbericht ontkent Ford tegelijk ook verhalen als zouden er duizenden ontslagen vallen bij haar Europese fabrieken. Maar Ford heeft daarmee nog steeds geen invulling gegeven aan de eerder aangekondigde herstructurering om het verlieslijdende Europese bedrijf weer in de zwarte cijfers te krijgen. Wanneer dat wel zal gebeuren, laat Ford voorlopig in het midden.