Dat zijn de grote lijnen in het nieuwe strategische plan van CEO Louis Camilleri die in juli de wegens ernstige ziekte inmiddels overleden Sergio Marchionne opvolgde. Camilleri noemde de plannen van zijn voorganger al snel ‘ambitieus’. Hij zegt nu zelf te mikken op een omzet van tussen de 1,8 en 2 miljard euro in 2022 terwijl Marchionni 2 miljard als ondergrens had genoemd.

Een deel van de omzetgroei moet komen uit ‘limited edition’ supercars te beginnen met de Monza, een cabrio F1-achtige automobiel met een 810 pK V12 motor. De Monza komt in een één- en tweepersoons editie waarvan er in totaal niet meer dan 500 worden gemaakt. Ondanks een prijskaartje van minstens 1 miljoen dollar zijn die Ferrari’s allemaal al gereserveerd. Veel van die gelukkigen waren eerder deze week persoonlijk aanwezig bij de ‘launch party’ van de Monza.