Cadillac levert monsterauto voor Trump af

De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze week in New York voor ’t eerst rondgereden in een nieuwe Cadillac Limousine. De zwaar gepantserde auto is voorzien van alle denkbare veiligheidsvoorzieningen.

In een koelkast liggen zakken bloed van de president zelf mocht er toch iets mis gaan. Er is ook een identieke reserve limo die altijd meerijdt in de lange caravan die de president vervoert. Hoeveel de stretched limo’s hebben gekost heeft de Secret Service, die de auto’s bestelt en beheert, niet bekend gemaakt.

General Motors boekte eerder rond de 15 miljoen dollar aan kosten voor het ontwikkelen en bouwen van de speciale Cadillacs. Amerikaanse presidenten rijden al sinds begin jaren tachtig in Caddy’s. Die traditie wordt mede voortgezet omdat Ford – dat vroeger presidentiele Lincolns mocht leveren – al enkele jaren geleden heeft gezegd niet meer mee te zullen bieden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Cadillac levert monsterauto voor Trump af - Automobielmanagement.nl

Cadillac levert monsterauto voor Trump af

De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze week in New York voor ’t eerst rondgereden in een nieuwe Cadillac Limousine. De zwaar gepantserde auto is voorzien van alle denkbare veiligheidsvoorzieningen.

In een koelkast liggen zakken bloed van de president zelf mocht er toch iets mis gaan. Er is ook een identieke reserve limo die altijd meerijdt in de lange caravan die de president vervoert. Hoeveel de stretched limo’s hebben gekost heeft de Secret Service, die de auto’s bestelt en beheert, niet bekend gemaakt.

General Motors boekte eerder rond de 15 miljoen dollar aan kosten voor het ontwikkelen en bouwen van de speciale Cadillacs. Amerikaanse presidenten rijden al sinds begin jaren tachtig in Caddy’s. Die traditie wordt mede voortgezet omdat Ford – dat vroeger presidentiele Lincolns mocht leveren – al enkele jaren geleden heeft gezegd niet meer mee te zullen bieden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding