De standaarduitrusting van de nieuwe i20 is uitgebreid met audiobediening op het stuurwiel voor de i-Drive-uitvoering. Bovendien heeft de versie i-Motion nu Bluetooth met spraakherkenning, 7" Display Audio en voorbereiding voor Apple Carplay/Android Auto. De Premium uitvoering krijgt bovendien lichtmetalen 15-inch velgen, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), keyless entry en een startknop.

De i20 is enkel leverbaar met de 1.0 T-GDI- met 74 kW (100 pk). Deze motorisering voldoet aan de nieuwe norm Euro 6d-TEMP. Standaard is de auto uitgerust met Idle Stop and Go (ISG) en een ingebouwde partikelfilter. Met deze motor introduceert Hyundai ook zijn in eigen huis ontwikkelde 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT). Daarnaast is een handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen leverbaar.

Om aan de hoogste Europese normen te voldoen, voorziet Hyundai de i20 van een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen zoals Lane Keeping Assist (LKA) en Forward Collision Avoidance Assist (FCA). Behalve Lane Departure Warning (LDW) zijn ook Driver Attention Warning (DAW) en High Beam Assist (HBA) onderdeel van Hyundai SmartSense.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding