RDW keurt Tesla Model 3 goed voor Europa

De Nederlandse Rijksdienst Wegverkeer RDW heeft een Europese goedkeuring – de zogenaamde homologatie – afgegeven voor Model 3 van Tesla. Dat betekent dat Tesla definitief kan beginnen met de aflevering van de auto die voor februari gepland staat.

Autoverkoop september: Tesla Model 3 is bestverkochte auto

Tesla heeft de RDW uitgekozen om Model 3 te testen en certificeren voor gebruik op de Europese wegen. Ook de vorige modellen van Tesla zijn door de Nederlandse dienst gekeurd, Kenteken.TV. De typegoedkeuring is op 4 januari verleend en op 18 januari geactiveerd. Het Europese typegoedkeuringsnummer voor de Tesla Model 3 is e4*07/46*1293*00 geworden. De classificatie ‘e4’ geeft aan dat wederom de RDW de volledige typegoedkeuring voor het voertuig heeft afgegeven oftewel de WVTA (Whole Vehicle Type Approval), aldus kenteken.tv.

Het groene licht komt net op tijd want de eerste lading van die auto’s staat al op een schip over de Atlantische Oceaan. Amerikaanse autojournalisten meldden vorige week al dat er een groot aantal Mode 3’en in de haven van San Francisco klaar stond om geladen te worden.

Volgens het track-and-trace systeem voor de kopers ging het schip begin deze week door het Panamakanaal en wordt het op 2 februari in de haven van Zeebrugge verwacht. Tesla heeft rond de 14.000 voorbestellingen voor Model 3 uit Europa in de boeken staan. Topman Elon Musk stelde eerder dat de op gang komende afleveringen er waarschijnlijk toe kunnen leiden dat Tesla in dit eerste kwartaal een minieme winst kan boeken.

RDW keurt Tesla Model 3 goed voor Europa - Automobielmanagement.nl

RDW keurt Tesla Model 3 goed voor Europa

De Nederlandse Rijksdienst Wegverkeer RDW heeft een Europese goedkeuring – de zogenaamde homologatie – afgegeven voor Model 3 van Tesla. Dat betekent dat Tesla definitief kan beginnen met de aflevering van de auto die voor februari gepland staat.

Autoverkoop september: Tesla Model 3 is bestverkochte auto

Tesla heeft de RDW uitgekozen om Model 3 te testen en certificeren voor gebruik op de Europese wegen. Ook de vorige modellen van Tesla zijn door de Nederlandse dienst gekeurd, Kenteken.TV. De typegoedkeuring is op 4 januari verleend en op 18 januari geactiveerd. Het Europese typegoedkeuringsnummer voor de Tesla Model 3 is e4*07/46*1293*00 geworden. De classificatie ‘e4’ geeft aan dat wederom de RDW de volledige typegoedkeuring voor het voertuig heeft afgegeven oftewel de WVTA (Whole Vehicle Type Approval), aldus kenteken.tv.

Het groene licht komt net op tijd want de eerste lading van die auto’s staat al op een schip over de Atlantische Oceaan. Amerikaanse autojournalisten meldden vorige week al dat er een groot aantal Mode 3’en in de haven van San Francisco klaar stond om geladen te worden.

Volgens het track-and-trace systeem voor de kopers ging het schip begin deze week door het Panamakanaal en wordt het op 2 februari in de haven van Zeebrugge verwacht. Tesla heeft rond de 14.000 voorbestellingen voor Model 3 uit Europa in de boeken staan. Topman Elon Musk stelde eerder dat de op gang komende afleveringen er waarschijnlijk toe kunnen leiden dat Tesla in dit eerste kwartaal een minieme winst kan boeken.