Bugatti toont duurste auto ter wereld op autosalon Genève

Met een prijskaartje van 11 miljoen euro is de Bugatti La Voiture Noir, die deze week te pronken staat op de autosalon van Genève, de duurste nieuwe automobiel die ooit is gebouwd.

La Voiture Noire is een soort ultra-moderne weerspiegeling van een legendarische vooroorlogse coupé die tot de meest waardevolle klassiekers ter wereld behoort. De ‘Zwarte Auto’ was de bijnaam voor een Type 57FC Atlantic die Jean Bugatti eigenhandig bouwde maar die in de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan. De nieuwe versie is volledig met de hand gebouwd op het chassis van de Chiron, inclusief de 1.500 pk quad-turbo V16 motor. Over de koper van de eenmalige productie hult het bedrijf zich in volstrekt stilzwijgen. ‘’Het gaat om iemand die duidelijk van Bugatti houdt,’’ is alles wat ceo Stephen Winkelmann er over kwijt wil. Men denkt dat het om voormalig Volkswagen-kopstuk Ferdinand Piëch gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bugatti toont duurste auto ter wereld op autosalon Genève - Automobielmanagement.nl

Bugatti toont duurste auto ter wereld op autosalon Genève

Met een prijskaartje van 11 miljoen euro is de Bugatti La Voiture Noir, die deze week te pronken staat op de autosalon van Genève, de duurste nieuwe automobiel die ooit is gebouwd.

La Voiture Noire is een soort ultra-moderne weerspiegeling van een legendarische vooroorlogse coupé die tot de meest waardevolle klassiekers ter wereld behoort. De ‘Zwarte Auto’ was de bijnaam voor een Type 57FC Atlantic die Jean Bugatti eigenhandig bouwde maar die in de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan. De nieuwe versie is volledig met de hand gebouwd op het chassis van de Chiron, inclusief de 1.500 pk quad-turbo V16 motor. Over de koper van de eenmalige productie hult het bedrijf zich in volstrekt stilzwijgen. ‘’Het gaat om iemand die duidelijk van Bugatti houdt,’’ is alles wat ceo Stephen Winkelmann er over kwijt wil. Men denkt dat het om voormalig Volkswagen-kopstuk Ferdinand Piëch gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding