PSA kan in rap tempo nieuwe elektrische modellen ontwikkelen dankzij het variabele CMF-platform. De nieuwe Peugeot e-2008 is na de DS 3 Crossback E-Tense, Peugeot e-208 en Opel Corsa-e de vierde EV die op dit platform gebouwd is.

Elektrische Opel Corsa-E: de prijzen

De Opel Corsa-e wordt scherper in de markt gezet dan de technisch identieke Peugeot e-208 uit hetzelfde PSA-concern. De elektrisch aangedreven variant van de nieuwe generatie Opel Corsa is voorlopig alleen te bestellen als rijk uitgeruste Launch Edition voor de prijs van 34.999 euro.

De Launch Edition van de nieuwe Opel Corsa-e is standaard uitgerust met automatische airco, ingebouwd multimedia- en navigatiesysteem met 10-inch touchscreen, LED Matrix-koplampen, 17-inch wielen en nog veel meer. Behalve een rijke uitrusting krijg je voor een bedrag van 34.999 euro ook een abonnement gratis onderhoudsabonnement voor zes jaar (Opel e-service).

Video: Alle hoogtepunten van de nieuwe Renault Zoe (2020)

Renault presenteert de nieuwe ZOE. Behalve het formaat en het design van de zijkant is alles anders. Het belangrijkste nieuws? De elektrische stadsauto heeft nu een 52 kWh-batterij, een actieradius van 390 km (WLTP), een CCS-aansluiting voor DC-snelladen (max. 50 kW) en is volledig up-to-date wat betreft multimedia en veiligheid. AutoRAI.nl-redacteur Nile van Leeuwen was bij de onthulling en belicht alvast de hoogtepunten van de nieuwe ZOE.

Nissan presenteert ijscowagen van de toekomst

Het zonnetje schijnt, de temperaturen stijgen, tijd voor een ijsje! Dat dachten ze bij Nissan ook. In samenwerking met een ijsfabrikant werd deze e-NV200 ijscowagen gebouwd. Krijg je al trek?

Waarom zou Nissan een elektrische ijscowagen bouwen? De reden is simpel. De meeste ijscowagens zijn voorzien van oude dieselmotoren. Terwijl de ijscoman ijsjes verkoopt, blijft de dieselmotor stationair draaien om elektriciteit voor de vriezer op te wekken. Terwijl de motor draait komen er veel schadelijke uitlaatgassen vrij.

Bron: ZERauto