Renault heeft al een supergoedkoop autootje, de Kwid, op de markt in India. Een elektrische versie daarvan, de K-ZE (foto), moet volgend jaar ook in China in de verkoop komen. De prijs is nog niet bekend maar vertegenwoordigers van Renault stelden eerder dat die in dezelfde orde van grootte zal liggen als vergelijkbare Chinese modellen. Die kosten over het algemeen niet meer dan omgerekend 10.000 euro.

Volgens Bolloré is juist Renault in staat dit soort auto’s te ontwikkelen omdat het al vele jaren ervaring heeft met redelijk betaalbare elektrische voertuigen, met name de Zoe. In de eerste helft van dit jaar was de Zoe ook de op nieuwkomer Tesla Model 3 na bestverkochte EV in Europa.

‘Winst met goedkope EV’

“We verdienen daar ook al geld mee, ook al gaat het om relatief kleine aantallen. Op basis van onze inschattingen van de markt denken we dat we dat met een goedkope EV ook winst kunnen maken,” aldus Bolloré.