Recharge wordt binnen Volvo een overkoepelende naam van alle oplaadbare modellen, of het nu gaat om batterij-elektrisch of plug-in hybride. Volvo verwacht zelfs een stormloop op deze modellen. Om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen, verdrievoudigt Volvo de productiecapaciteit van zijn geëlektrificeerde modellen. De batterij elektrische Volvo XC40 Recharge P8 408 pk trapt af. Nu zijn de S60 en XC60 aan de beurt.

Nissan LEAF legt 370 kilometer helemaal zelfstandig af

Er waren liefst dertig maanden ontwikkelingswerk voor nodig, maar het resultaat mag er zijn: een aangepaste Nissan LEAF reed 370 kilometer volledig zelfstandig door Engeland. Het kan dus, maar voorlopig is toepassing op grote schaal nog toekomstmuziek.

De autonome rit van de Nissan LEAF maakt onderdeel uit van het HumanDrive-project. Dit project is gezamenlijk gefinancierd door een consortium van negen bedrijven en de Britse overheid, via het Centre for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV) en Innovate UK. Kost dat? In totaal is er al 13,5 miljoen Britse pond in het project geïnvesteerd, omgerekend 15,98 miljoen euro.

Skoda Enyaq, wat betekent die naam eigenlijk?

Skoda komt binnenkort met zijn eerste elektrische SUV op de markt, gebouwd op het Modular Electrification Toolkit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep. Zo’n nieuw beestje heeft natuurlijk ook een naam nodig. Die naam is nu bekend: Skoda Enyaq. Wat betekent die naam?

De En-watte? Enyaq. Spreek dit uit als ‘en-jak’. De letter ‘E’ verwijst volgens Skoda naar e-mobility en de ‘Q’ geeft het verwantschap met Skoda’s SUV-range aan. De naam is afgeleid van Ierse naam ‘Enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Er bestaat ook een muziekgroep met de naam Enya, bekend van zeer rustgevende muziek.

Hyundai Prophecy is opvallend elektrisch studiemodel

Nog een primeur van Hyundai op de Autosalon van Genève (5 tot en met 15 maart 2020), want naast de nieuwe generatie Hyundai i20 pronkt er op de beursvloer ook een elektrische concept car, genaamd Hyundai Prophecy.

Het studiemodel is volgens Hyundai’s designfilosofie Sensuous Sportiness vormgegeven. Sierlijke rondingen, brede achterflanken, taps toelopende achterste carrosseriepanelen, een geïntegreerde spoiler en achterlichten met pixelverlichting. Het zijn slechts een aantal kenmerken van de Hyundai Prophecy.

Polestar gaat voor eco, traditionele plastics zijn old school

Polestar profileert zichzelf graag als een duurzaam merk. De dochteronderneming van Volvo gebruikt om die reden gerecyclede en recyclebare materialen voor auto-interieurs. Polestar spreekt nu over powerRibs en ampliTex-technologieën van Bcomp, maar wat is dat precies?

Met behulp van powerRibs en ampliTex kan Polestar lichte en veilige interieurpanelen maken voor toekomstige productiemodellen van Polestar. Het zijn composieten die bestaan uit vlas, dat verschilt van veel andere biomaterialen omdat het ideaal is voor gebruik in gewasrotatieprogramma’s zonder negatieve impact op de voedselproductie.

Prijskaartjes voor Kia Ceed Sportswagon en XCeed met stekker

Stekkeren in een Kia Ceed Sportswagon of XCeed? Dat kan vanaf nu, want Kia introduceert een Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid en XCeed Plug-in Hybrid. Ze zijn per vandaag te bestellen en al in april leverbaar.

Kia rust beide modellen uit met een 1,6-liter ‘Kappa’ viercilinder GDI-benzinemotor en een 44,5 kW elektromotor. Daarnaast hebben deze Kia’s nog een lithium-polymeer-accu van 8,9 kWh. Het systeemvermogen komt uit op 141 pk met een maximumkoppel van 265 Nm. De XCeed kan 58 kilometer elektrisch rijden. De Ceed Sportswagon komt 60 kilometer ver.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding