Legt het coronavirus de Autosalon van Genève lam?

‘The show must go on’. De Autosalon van Genève neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar de beurs gaat door. Althans volgens de laatste berichten.

In de Palexpo-hallen worden vooral maatregelen genomen om de hygiëne onder de bezoekers te waarborgen. Bij contactpunten als restaurants, toiletten, touchscreens en deuren (ook van de auto’s) zijn extra reinigingspunten en desinfecterende middelen aanwezig.

Gezondheidschecks

Met de nieuwe risicogebieden Italië en Oostenrijk naast de deur en de te verwachten gasten uit deze gebieden vraagt de organisatie aan met name de exposanten om vooraf de nodige gezondheidschecks uit te voeren. Personen die veertien dagen voor de start van de beurs met griepverschijnselen kampen wordt dringend verzocht niet naar Genève af te reizen. Alles om te voorkomen dat een eventueel besmet persoon het coronavirus kan overdragen op een deel van de verwachte half miljoen bezoekers.

Nederland gaat

Tot nu toe heeft het in Nederland er nog niet toe geleid dat afvaardigingen van de verschillende automerken, die normaal gesproken ruim zijn vertegenwoordigd, niet zullen afreizen. Jeroen Maas PSA: “Wij gaan wel, maar staan er alleen met het merk DS. Dat heeft overigens niets met het coronavirus te maken.” Woordvoerder FCA Nederland, Mirco Racz houdt een kleine slag om de arm. “Vooralsnog gaan we gewoon. Er zijn geen geluiden uit Italië dat het anders wordt.” Guido Roozenkrans van Toyota zit op dezelfde lijn. “We monitoren de situatie per dag, maar zoals de situatie nu ligt gaan we. Nee, ik heb van onze Geneve-gangers geen afmeldingen gekregen.”

Ook autojournalist Rob van Ginneken gaat naar de belangrijkste Europese beurs. “We hebben net weer een update gekregen van de organisatie waarin de nodige maatregelen worden aangekondigd. Zo lang er geen andere berichten zijn gaat het door en ben ik er.”

Legt het coronavirus de Autosalon van Genève lam? - Automobielmanagement.nl

Legt het coronavirus de Autosalon van Genève lam?

‘The show must go on’. De Autosalon van Genève neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar de beurs gaat door. Althans volgens de laatste berichten.

In de Palexpo-hallen worden vooral maatregelen genomen om de hygiëne onder de bezoekers te waarborgen. Bij contactpunten als restaurants, toiletten, touchscreens en deuren (ook van de auto’s) zijn extra reinigingspunten en desinfecterende middelen aanwezig.

Gezondheidschecks

Met de nieuwe risicogebieden Italië en Oostenrijk naast de deur en de te verwachten gasten uit deze gebieden vraagt de organisatie aan met name de exposanten om vooraf de nodige gezondheidschecks uit te voeren. Personen die veertien dagen voor de start van de beurs met griepverschijnselen kampen wordt dringend verzocht niet naar Genève af te reizen. Alles om te voorkomen dat een eventueel besmet persoon het coronavirus kan overdragen op een deel van de verwachte half miljoen bezoekers.

Nederland gaat

Tot nu toe heeft het in Nederland er nog niet toe geleid dat afvaardigingen van de verschillende automerken, die normaal gesproken ruim zijn vertegenwoordigd, niet zullen afreizen. Jeroen Maas PSA: “Wij gaan wel, maar staan er alleen met het merk DS. Dat heeft overigens niets met het coronavirus te maken.” Woordvoerder FCA Nederland, Mirco Racz houdt een kleine slag om de arm. “Vooralsnog gaan we gewoon. Er zijn geen geluiden uit Italië dat het anders wordt.” Guido Roozenkrans van Toyota zit op dezelfde lijn. “We monitoren de situatie per dag, maar zoals de situatie nu ligt gaan we. Nee, ik heb van onze Geneve-gangers geen afmeldingen gekregen.”

Ook autojournalist Rob van Ginneken gaat naar de belangrijkste Europese beurs. “We hebben net weer een update gekregen van de organisatie waarin de nodige maatregelen worden aangekondigd. Zo lang er geen andere berichten zijn gaat het door en ben ik er.”