Musk demonstreerde de Model S Plaid in Fremont, Californië. Hij reed daar zelf in de auto en er was een select aantal klanten en Tesla-fans uitgenodigd. Musk noemde de Model S Plaid, ondanks productievertragingen in de afgelopen maanden, de ‘snelst geproduceerde auto ooit’.

Actieradius van 650 kilometer

De Model S Plaid, waarbij Plaid een verwijzing is naar de extreem hoge snelheid waarmee een ruimteschip in comedyfilm Spaceballs (1987) optrekt, heeft een actieradius van omgerekend bijna 650 kilometer en een topsnelheid van circa 320 kilometer per uur.

De auto kost omgerekend ongeveer 106.000 euro. Tesla produceert op dit moment vier auto’s: de Model S, X, 3 en Y. De 3 en Y worden wereldwijd het meest verkocht. Musk gaf tijdens de presentatie geen info vrij over andere modellen waar het bedrijf mee bezig is, zoals de elektrische vrachtwagen Semi Truck of de Cybertruck, de elektrische pick-uptruck.