Elon Musk: ‘Model S Plaid sneller dan een Porsche, veiliger dan een Volvo’

De eerste 25 exemplaren van de Tesla Model S Plaid zijn afgelopen week geleverd. Komende tijd zal de leveringssnelheid worden opgevoerd, van enkele honderden per week naar duizenden per week in het komende kwartaal. Dat beloofde topman Elon Musk bij de presentatie van de Model S Plaid tijdens een speciaal evenement.

Musk demonstreerde de Model S Plaid in Fremont, Californië. Hij reed daar zelf in de auto en er was een select aantal klanten en Tesla-fans uitgenodigd. Musk noemde de Model S Plaid, ondanks productievertragingen in de afgelopen maanden, de ‘snelst geproduceerde auto ooit’.

Actieradius van 650 kilometer

De Model S Plaid, waarbij Plaid een verwijzing is naar de extreem hoge snelheid waarmee een ruimteschip in comedyfilm Spaceballs (1987) optrekt, heeft een actieradius van omgerekend bijna 650 kilometer en een topsnelheid van circa 320 kilometer per uur.

De auto kost omgerekend ongeveer 106.000 euro. Tesla produceert op dit moment vier auto’s: de Model S, X, 3 en Y. De 3 en Y worden wereldwijd het meest verkocht. Musk gaf tijdens de presentatie geen info vrij over andere modellen waar het bedrijf mee bezig is, zoals de elektrische vrachtwagen Semi Truck of de Cybertruck, de elektrische pick-uptruck.

Elon Musk: ‘Model S Plaid sneller dan een Porsche, veiliger dan een Volvo’ - Automobielmanagement.nl

Elon Musk: ‘Model S Plaid sneller dan een Porsche, veiliger dan een Volvo’

De eerste 25 exemplaren van de Tesla Model S Plaid zijn afgelopen week geleverd. Komende tijd zal de leveringssnelheid worden opgevoerd, van enkele honderden per week naar duizenden per week in het komende kwartaal. Dat beloofde topman Elon Musk bij de presentatie van de Model S Plaid tijdens een speciaal evenement.

Musk demonstreerde de Model S Plaid in Fremont, Californië. Hij reed daar zelf in de auto en er was een select aantal klanten en Tesla-fans uitgenodigd. Musk noemde de Model S Plaid, ondanks productievertragingen in de afgelopen maanden, de ‘snelst geproduceerde auto ooit’.

Actieradius van 650 kilometer

De Model S Plaid, waarbij Plaid een verwijzing is naar de extreem hoge snelheid waarmee een ruimteschip in comedyfilm Spaceballs (1987) optrekt, heeft een actieradius van omgerekend bijna 650 kilometer en een topsnelheid van circa 320 kilometer per uur.

De auto kost omgerekend ongeveer 106.000 euro. Tesla produceert op dit moment vier auto’s: de Model S, X, 3 en Y. De 3 en Y worden wereldwijd het meest verkocht. Musk gaf tijdens de presentatie geen info vrij over andere modellen waar het bedrijf mee bezig is, zoals de elektrische vrachtwagen Semi Truck of de Cybertruck, de elektrische pick-uptruck.