‘’Bij onze wereldwijde roll-out plannen focussen we op de grootste stadsregio’s voor de introductie van elektrische auto’s waar we ook het grootste aantal houders van reserveringen ontmoeten,’’ zegt CEO Henrik Fisker die in het verleden werkte voor Tesla. Fisker stelt dat er op dit moment al 17.300 reserveringen met een deposito voor de Ocean binnen zijn. Ook is er een grote order geboekt van de Franse financieringsmaatschappij Credit Agricole Consumer Finance.

Ocean SUV

Het SUV-model zal in november worden onthuld op de Autoshow van Los Angeles en moet ergens volgend jaar in productie komen. Dat gebeurt dan bij de Oostenrijkse fabriek van Magna Steyr, één van de belangrijkste concurrenten van VDL Nedcar bij de bouw van auto’s voor externe opdrachtgevers. De Ocean SUV krijgt een bereik van 450 kilometer en is voorzien van een zonnedak. In de VS hangt er een prijskaartje aan van 37.499 dollar, maar dat is vóór eventuele subsidies van de overheid. Fisker werkt al aan een goedkopere EV die in 2023 op de markt wordt verwacht.