Great Wall Motors wil in 2022 auto’s gaan verkopen in Europa

Het Chinese Great Wall Motors wil in 2022 met liefst twee merken tegelijk de Europese markt bedienen. De Ora Cat is een kleinere elektrische auto terwijl Wey met de Coffee 01 een plug-in hybride SUV introduceert.

De twee modellen zijn gelanceerd tijdens de IAA in München. Moederbedrijf Great Wall Motors hoopt ze in de eerste helft van 2022 in Europa op de markt te brengen. Voor Wey is dat eerst in Duitsland, waar Ora wil beginnen is nog niet onthuld. Great Wall Motors heeft al eerder meegedeeld dat het begin volgend jaar in München een eerste ‘brand experience centre’ wil openen. Wey heeft in Duitsland ook al een eigen organisatie opgezet.

Details

Details over modellen, eventuele importeurs en dealers of andere verkoopmethoden en de prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Wel zijn de eerste technische gegevens gepubliceerd. De Ora Cat, die al wordt verkocht in China en vooral gericht is op een jonger publiek, moet een bereik krijgen van 400 kilometer. De Wey Coffee 01 komt in full-electric mode niet verder dan 150 kilometer. Vooral de Ora is ook uitgerust met een reeks camera’s, sensoren en andere apparatuur voor ‘bijna autonoom’ rijden.

Great Wall Motors wil in 2022 auto’s gaan verkopen in Europa - Automobielmanagement.nl

Great Wall Motors wil in 2022 auto’s gaan verkopen in Europa

Het Chinese Great Wall Motors wil in 2022 met liefst twee merken tegelijk de Europese markt bedienen. De Ora Cat is een kleinere elektrische auto terwijl Wey met de Coffee 01 een plug-in hybride SUV introduceert.

De twee modellen zijn gelanceerd tijdens de IAA in München. Moederbedrijf Great Wall Motors hoopt ze in de eerste helft van 2022 in Europa op de markt te brengen. Voor Wey is dat eerst in Duitsland, waar Ora wil beginnen is nog niet onthuld. Great Wall Motors heeft al eerder meegedeeld dat het begin volgend jaar in München een eerste ‘brand experience centre’ wil openen. Wey heeft in Duitsland ook al een eigen organisatie opgezet.

Details

Details over modellen, eventuele importeurs en dealers of andere verkoopmethoden en de prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Wel zijn de eerste technische gegevens gepubliceerd. De Ora Cat, die al wordt verkocht in China en vooral gericht is op een jonger publiek, moet een bereik krijgen van 400 kilometer. De Wey Coffee 01 komt in full-electric mode niet verder dan 150 kilometer. Vooral de Ora is ook uitgerust met een reeks camera’s, sensoren en andere apparatuur voor ‘bijna autonoom’ rijden.