De nieuwe Mazda2 Hybrid komt voort uit de samenwerking tussen Mazda Motor Corporation en Toyota Motor Corporation. Het model wordt geleverd door Toyota Motor Europe, een volledige dochteronderneming van Toyota Motor Corporation, en zal worden toegevoegd aan de Mazda2 Europese line-up als Mazda’s eigen merkvoertuig.

Mazda biedt het model vanaf 2022 ook aan met een benzine Mazda2 Skyactiv-G 90 6MT met 109 gram CO2 en A-label, dezelfde Mazda2 met automaat en daarnaast dus de Mazda2 Hybrid.

EV-modus

Na het starten rijdt de auto automatisch in de EV-modus, voor soepel, naadloos en stil rijden met de elektromotor in stedelijke omgevingen, zonder uitstoot van CO2, NOx-deeltjes. Tijdens het normale rijden wordt de krachtverdeling tussen de benzinemotor en de elektromotor aangepast voor optimale prestaties en een maximale brandstofefficiëntie. Tijdens het vertragen en remmen wordt kinetische energie teruggewonnen als elektrische energie en opgeslagen in de krachtige accu.

Het is een zeer belangrijke auto voor Mazda in het kader van de inzet van het merk om de doelstellingen te bereiken die zijn vastgelegd in het strategische plan ‘Sustainable Zoom-Zoom 2030’, de langetermijnvisie voor technologische ontwikkeling. Concreet gezegd, in overeenstemming met het ‘Klimaatakkoord van Parijs’ wil de fabrikant in 2030 de gemiddelde CO2-uitstoot van ‘well-to-wheel’ met 50 procent hebben verminderd. Mazda versnelt tevens de elektrificatie van haar modellengamma met als doel om in 2050 CO2-neutraliteit te bereiken