“Scratch Guard Coat” is een waterafstotende heldere autolak, die volgens Nissan veel krasbestendiger is dan conventionele autolakken. Het bestanddeel dat deze coating uniek maakt is een nieuwe, zeer elastische hars. Deze beschermt de onderste lagen van de lak en zorgt ervoor dat een kras oppervlakkig blijft. Daarna ‘vloeit’de bovenste laag weer terug in zijn oude staat. Dit kan een dag tot een week in beslag nemen, afhankelijk van de temperatuur en de diepte van de kras. Autowasmachines zijn meestal de veroorzaker van lakschade aan auto’s. Een auto die gelakt is met “Scratch Guard Coat” loopt bij de wasbeurt tachtig procent minder krasjes op, aldus Nissan. De beschermlaag is ongeveer 3 jaar werkzaam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding