Focwa: Roestvorming schuld fabrikanten

In 2006 heeft Focwa een toename geconstateerd van het aantal klachten over roestvorming van binnenuit. De schuld ligt bij de autofabrikant.

De brancheorganisatie stelt dit in haar jaarverslag. De signalering is volgens Focwa zorgelijk, omdat roest van binnenuit vaak pas wordt geconstateerd tijdens of na een schadereparatie – "en daardoor abusievelijk wordt toegeschreven aan het werk van de schadehersteller. Blijkbaar heeft een aantal autofabrikanten te maken met een probleem op het gebied van productkwaliteit." Focwa zegt dat de schadeherstelbranche niet verantwoordelijk is voor kwaliteitsproblemen bij de fabrikant. De brancheorganisatie adviseert haar leden dan ook om garantie op deze vorm van roest uit te sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Focwa: Roestvorming schuld fabrikanten - Automobielmanagement.nl

Focwa: Roestvorming schuld fabrikanten

In 2006 heeft Focwa een toename geconstateerd van het aantal klachten over roestvorming van binnenuit. De schuld ligt bij de autofabrikant.

De brancheorganisatie stelt dit in haar jaarverslag. De signalering is volgens Focwa zorgelijk, omdat roest van binnenuit vaak pas wordt geconstateerd tijdens of na een schadereparatie – "en daardoor abusievelijk wordt toegeschreven aan het werk van de schadehersteller. Blijkbaar heeft een aantal autofabrikanten te maken met een probleem op het gebied van productkwaliteit." Focwa zegt dat de schadeherstelbranche niet verantwoordelijk is voor kwaliteitsproblemen bij de fabrikant. De brancheorganisatie adviseert haar leden dan ook om garantie op deze vorm van roest uit te sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding