Maar twee gele kaarten voor autoruitherstellers

De mysterie man controleerde of de Focwa autoruitherstellers zich wel aan de regels houden.

In opdracht van Focwa is bij alle aangesloten autoruitherstelbedrijven een onderzoek gehouden door een mysterie man. De bedrijven werden primair gecontroleerd op het naleven van de gedragsregels. Op basis van de uitkomsten hebben twee bedrijven een formele waarschuwing gekregen omdat zij niet ‘conform de gedragsregels gehandeld hebben’. In de komende tijd zullen deze bedrijven opnieuw worden bezocht. Wanneer dan opnieuw blijkt dat men zich niet houdt aan de normen en de regels die Focwa stelt, wordt na een tweede formele waarschuwing de Focwa-erkenning ingetrokken (twee keer geel is rood). Het onderzoek is niet eenmalig maar wordt periodiek herhaald. Het onderzoek maakt deel uit van een gesanctioneerd kwaliteitsbeleid. Dit beleid is mede tot stand gekomen naar aanleiding van wensen van verzekeraars. Behalve een vijftigtal onafhankelijke autoruitherstellers zijn alle vestigingen van Autotaalglas, Carglass, GlasGarage en Glassconnect aangesloten bij de vakgroep Focwa autoruitherstelbedrijven. Er zijn ruim 250 autoruitherstelbedrijven lid van Focwa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Maar twee gele kaarten voor autoruitherstellers - Automobielmanagement.nl

Maar twee gele kaarten voor autoruitherstellers

De mysterie man controleerde of de Focwa autoruitherstellers zich wel aan de regels houden.

In opdracht van Focwa is bij alle aangesloten autoruitherstelbedrijven een onderzoek gehouden door een mysterie man. De bedrijven werden primair gecontroleerd op het naleven van de gedragsregels. Op basis van de uitkomsten hebben twee bedrijven een formele waarschuwing gekregen omdat zij niet ‘conform de gedragsregels gehandeld hebben’. In de komende tijd zullen deze bedrijven opnieuw worden bezocht. Wanneer dan opnieuw blijkt dat men zich niet houdt aan de normen en de regels die Focwa stelt, wordt na een tweede formele waarschuwing de Focwa-erkenning ingetrokken (twee keer geel is rood). Het onderzoek is niet eenmalig maar wordt periodiek herhaald. Het onderzoek maakt deel uit van een gesanctioneerd kwaliteitsbeleid. Dit beleid is mede tot stand gekomen naar aanleiding van wensen van verzekeraars. Behalve een vijftigtal onafhankelijke autoruitherstellers zijn alle vestigingen van Autotaalglas, Carglass, GlasGarage en Glassconnect aangesloten bij de vakgroep Focwa autoruitherstelbedrijven. Er zijn ruim 250 autoruitherstelbedrijven lid van Focwa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding