Ook de ANWB, Veilig Verkeer Nederland en politiediensten uit België, Duitsland en Frankrijk zijn aanwezig bij de zomerinspecties. Behalve op ruitschade controleren ze ook op vermoeidheid van de bestuurder,op kinderbeveiligingsmiddelen en bandenspanning.

Volgens Carglass is zijn check van de autoruiten "vrijblijvend". De controle is nodig omdat bij hoge temperaturen de kans dat sterretjes doorscheuren tot wel drieduizend groter zou zijn dan bij normale waarden. Ruit en carrosserie zetten uit naarmate de temperatuur stijgt. Bij gebruik van de airco groeit het temperatuurverschil tussen binnen en buiten. De spanning op de autoruit neemt toe, waardoor deze op het zwakste punt, het sterretje, kan doorscheuren.

De inspecties vinden plaats op 3, 10 en 24 juli. Ze duren van 6.30 uur tot 12.30 uur nabij de grensovergangen aan de A2, A12 en A16.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding