Gesthuizen wil weten, zo meldt AMWeb, of de bewindsman ingaat op kritiek van SEO Economisch Onderzoek op het NMa-rapport. SEO is een onafhankelijk wetenschappelijk instituut, dat economisch onderzoek verricht in opdracht van bijvoorbeeld ministeries of bedrijven. De organisatie vond diverse data "onzorgvuldig en onvolledig, en daardoor onbetrouwbaar." Het kamerlid bepleit aanvullend onderzoek om deze kritiekpunten weg te nemen.

Verder zet Gesthuizen vraagtekens bij de aanname dat ‘verhaalbare schade’ per definitie behoort tot de vrije schadestroom. Daarnaast wil ze van Verhagen weten of hij ook vindt dat er vraagtekens kunnen worden gezet bij de betrouwbaarheid van de onderzoeksresultaten. "De eindconclusie van het onderzoek is dat slechts 16 procent van de autoruitschade wordt gestuurd, terwijl dit volgens de NMA ook 63 procent kan zijn als de onderzoeksinformatie anders is."

In een eerder antwoord op vragen van Gesthuizen had Verhagen zich volledig gebaseerd op dit onderzoek uit 2009, dat onder economen niet onomstreden is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding