Dit houdt verband met de aankondiging van het RDW om te starten met het keuren van schadeauto’s. De meetsystemen zullen worden geplaatst bij de RDW-vestigingen in Amsterdam, Heerenveen, Nieuwegein, Schiedam, Arnhem en Veldhoven.
Na schade, of bij constatering van een afwijking tussen voertuig en kenteken, kan de politie of douane het kentekenbewijs innemen. Om dit bewijs terug te krijgen, dient het voertuig volgens strenge normen te worden hersteld. Na deze reparatie moet het voertuig opnieuw ter keuring worden aangeboden bij de RDW. Voor deze keuringen zullen de 3D meetsystemen worden ingezet. Als de schade goed hersteld is, krijgt de eigenaar het kentekenbewijs weer terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding