Als officiële Team Supplier van het Mercedes GP Petronas raceteam is de lakproducent uit Wuppertal de exclusieve leverancier van  autolakken voor de nieuwe ‘Silberpfeile’ voor het 2011 F1 Wereld Kampioenschap. Naar eigen zeggen overtuigt de Standox lakopbouw door zijn perfecte aanzicht en biedt de ”beste garantie dat de bolides in de internationale media en bij de fans uitstekend voor de dag komen”. Bovendien onderscheidt hij zich door een hoog weerstandsvermogen en hoge belastbaarheid, ook onder extreme omstandigheden. 
De technici van Standox hebben bijzondere inspanningen geleverd om de lakopbouw zo licht mogelijk te houden om aan de strikte eisen van het gewicht te voldoen. De samenwerking met Standox omvat niet alleen het spuiten van de bolides en van alle showauto’s en trucks van het raceteam, maar ook technische trainingen voor het spuitersteam dat daardoor in staat wordt gesteld om direct na de race reparaties uit te voeren.