De Credit Suisse Group AG zou zijn ingehuurd om over de verkoop te adviseren. Volgens een bron kan de verkoop drie tot vier miljard dollar opleveren. Als potentiële kopers worden genoemd AkzoNobel, PPG Industries en BASF.

Als reden voor de verkoop meldt Reuters dat de verkoop van OEM-lakken DuPont te weinig winst oplevert. Wel lucratief genoeg zou de verkoop zijn van autoreparatielakken, waar Ford en General Motors belangrijke klanten zijn. Er wordt daarom ook gesproken over een mogelijke splitsing, waarbij DuPont alleen de OEM-activiteiten verkoopt en de reparatielakken behoudt. Hierover bestaat nog geen uitsluitsel.

De Performance Coatings divisie van DuPont liet in het derde kwartaal van dit jaar een omzetstijging zien van zeventien procent. Volgens DuPont Chief Executive Ellen Kullman vormen de hoge energie- en vervoerskosten een bedreiging. "Desondanks heeft de divisie de marge stabiel weten te houden op bijna 7 procent." DuPont in Nederland onthoudt zich van commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding