Schadegarant-verzekeraars starten met WA-sturing

Het bestuur van Schadegarant heeft besloten om WA-sturing op zo kort mogelijke termijn deel uit te laten maken van het Schadegarant sturingsmodel en uiterlijk per 1 januari 2013 ook van de samenwerkingsovereenkomst.

Dit besluit volgt op de in december 2011 uitgevoerde enquête over een mogelijke sturing van WA-schades van verzekerden van de Schadegarant-verzekeraars. Op deze enquête is volgens Schadegarant-directeur Johan Schoonhoven overwegend positief gereageerd. "De respons op de vragenlijst was 83,5% en 96,1% daarvan is bereid om WA-verzekerden met eigen-schuld schades tegen Schadegarant-condities bij directe sturing te helpen", zo meldt Schadegarant. "Vervangend vervoer hoeft hierbij niet gratis ingezet te worden, maar mag wel gratis of tegen een vergoeding aangeboden worden." Schoonhoven bevestigt dat alle bij Schadegarant aangesloten schadeherstelbedrijven mee moeten doen met de WA-sturing: "In de enquête heeft 96 procent van de bedrijven aangegeven hiertoe bereid te zijn. Ik verwacht dat ook de overige 4 procent zal meedoen."

Vooruitlopend op de algehele invoering willen minimaal drie grote verzekeraars al op zeer korte termijn WA-verzekerden gaan sturen naar de Schadegarant-bedrijven. Vooralsnog kunnen en hoeven deze schaden niet via eXchange verwerkt te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

WA sturing hoe verzint hij het. Schoonhoven heeft vast in Rusland gestudeerd. Daar weten ze ook heel goed mensen in hokjes te duwen.

Geplaatst door: Phil Kenton op

Bij verkoop van auto dan maar met klem adviseren over te stappen naar andere (dealer)polis

Geplaatst door: André op

Wie denken ze wel dat ze zijn !!!!! De stelling van schade garant was : Wie betaald, bepaald !!
Volgens mij betaald de eigenaar van de auto zelf zijn schade en kan dus zelf bepalen waar hij/zij naar toe gaat. Al onze klanten zal ik adviseren om NIET naar een schadegarant bedrijf te gaan.
Het is wel lekker makkelijk van het bestuur om de schadebedrijven te dwingen om de schades volgens de regels van de verzekeraar af te handelen terwijl de klant m zelf betaald !!
SCHANDE

Geplaatst door: Cock op
Schadegarant-verzekeraars starten met WA-sturing - Automobielmanagement.nl

Schadegarant-verzekeraars starten met WA-sturing

Het bestuur van Schadegarant heeft besloten om WA-sturing op zo kort mogelijke termijn deel uit te laten maken van het Schadegarant sturingsmodel en uiterlijk per 1 januari 2013 ook van de samenwerkingsovereenkomst.

Dit besluit volgt op de in december 2011 uitgevoerde enquête over een mogelijke sturing van WA-schades van verzekerden van de Schadegarant-verzekeraars. Op deze enquête is volgens Schadegarant-directeur Johan Schoonhoven overwegend positief gereageerd. "De respons op de vragenlijst was 83,5% en 96,1% daarvan is bereid om WA-verzekerden met eigen-schuld schades tegen Schadegarant-condities bij directe sturing te helpen", zo meldt Schadegarant. "Vervangend vervoer hoeft hierbij niet gratis ingezet te worden, maar mag wel gratis of tegen een vergoeding aangeboden worden." Schoonhoven bevestigt dat alle bij Schadegarant aangesloten schadeherstelbedrijven mee moeten doen met de WA-sturing: "In de enquête heeft 96 procent van de bedrijven aangegeven hiertoe bereid te zijn. Ik verwacht dat ook de overige 4 procent zal meedoen."

Vooruitlopend op de algehele invoering willen minimaal drie grote verzekeraars al op zeer korte termijn WA-verzekerden gaan sturen naar de Schadegarant-bedrijven. Vooralsnog kunnen en hoeven deze schaden niet via eXchange verwerkt te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

WA sturing hoe verzint hij het. Schoonhoven heeft vast in Rusland gestudeerd. Daar weten ze ook heel goed mensen in hokjes te duwen.

Geplaatst door: Phil Kenton op

Bij verkoop van auto dan maar met klem adviseren over te stappen naar andere (dealer)polis

Geplaatst door: André op

Wie denken ze wel dat ze zijn !!!!! De stelling van schade garant was : Wie betaald, bepaald !!
Volgens mij betaald de eigenaar van de auto zelf zijn schade en kan dus zelf bepalen waar hij/zij naar toe gaat. Al onze klanten zal ik adviseren om NIET naar een schadegarant bedrijf te gaan.
Het is wel lekker makkelijk van het bestuur om de schadebedrijven te dwingen om de schades volgens de regels van de verzekeraar af te handelen terwijl de klant m zelf betaald !!
SCHANDE

Geplaatst door: Cock op