Volgens actualiteitenprogramma Nieuwsuur verdenkt de politie een bedrijf uit Emmen van het bedrog. De onderneming zou voor zeker twee miljoen euro aan frauduleuze declaraties hebben ingediend bij in totaal zestien verzekeringsmaatschappijen.

De zaak kwam aan het licht na een plotselinge piek in het aantal gemelde autoruitreparaties. Het bedrijf uit Emmen opereert volgens René Oosterlaken (Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland) sinds 2007 vooral op parkeerplaatsen van bouwmarkten en supermarkten. Het bedrijf zou ongeveer honderd reparateurs in dienst hebben. In een aantal gevallen zou sprake zijn van niet-geplaatste maar wel in rekening gebrachte nieuwe ruiten. Ook zou het dubbele bedrag zijn gedeclareerd van wat gebruikelijk is.

Eind januari zijn vier hoofdverdachten aangehouden. Inmiddels is beslag gelegd op woningen en auto´s. Het Verbond van Verzekeraars spreekt van "een grote zaak".