Verzekeraars dupe door fraude autoruitherstelbedrijf (filmpje)

Zestien verzekeraars zijn de dupe geworden van een grootschalige fraude bij de reparatie van autoruiten.

Volgens actualiteitenprogramma Nieuwsuur verdenkt de politie een bedrijf uit Emmen van het bedrog. De onderneming zou voor zeker twee miljoen euro aan frauduleuze declaraties hebben ingediend bij in totaal zestien verzekeringsmaatschappijen.

De zaak kwam aan het licht na een plotselinge piek in het aantal gemelde autoruitreparaties. Het bedrijf uit Emmen opereert volgens René Oosterlaken (Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland) sinds 2007 vooral op parkeerplaatsen van bouwmarkten en supermarkten. Het bedrijf zou ongeveer honderd reparateurs in dienst hebben. In een aantal gevallen zou sprake zijn van niet-geplaatste maar wel in rekening gebrachte nieuwe ruiten. Ook zou het dubbele bedrag zijn gedeclareerd van wat gebruikelijk is.

Eind januari zijn vier hoofdverdachten aangehouden. Inmiddels is beslag gelegd op woningen en auto´s. Het Verbond van Verzekeraars spreekt van "een grote zaak".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Die ruitboeren die op parkeerplaatsen opereren zijn allemaal boeven. Heb wel eens een kaartje onder mijn ruit gevonden, met een sticker op mijn ruit bij een eerder reeds (prima) hersteld sterretje. Het zou me ook niets verbazen als ze zelf met een lifehammer rondlopen terwijl jij boodschappen aan het doen bent….

Geplaatst door: M op

Heel vreemd dat bij Douwe Bekius alleen als ondertekst vermeld staat dat hij focwa voorzitter is. Hij is immers ook algemeen directeur bij Carglass, marktleider bij de autoschadebedrijven.Overigens herinner ik mij nog een stukje van de heer Bekius in de AM van een jaar of zeven geleden waarin hij stelde dat hij voorstander is van het actief benaderen van klanten op parkeerplaatsen.
Door de frauduleuze handelingen van Starglass wordt nu de indruk gewekt dat alle bedrijfjes die op parkeerplaatsen werken boeven zijn. Dit is natuurlijk absoluut niet het geval en daar had ook wel even wat aandacht aan geschonken mogen worden !
Er staan ook nu nog enkele hele nette en hardwerkende mensen hun brood op een keurige manier te verdienen op de parkeerplaatsen en het zou heel unfair zijn als door dit ene rotverhaal de verzekeringsdeuren voor hen gesloten worden, iets wat overigens al twee jaar wel aan het gebeuren is.

Geplaatst door: right to repair op

Nou, nou nou “M”,
“Zoals de waard is vertrouwd hij zijn klanten” Ik zou daarom niet graag uw klant willen zijn en zeker ook niet willen worden. Wat een taal zeg en waarom alleen maar “M”

Geplaatst door: Frans van Wees op
Verzekeraars dupe door fraude autoruitherstelbedrijf (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Verzekeraars dupe door fraude autoruitherstelbedrijf (filmpje)

Zestien verzekeraars zijn de dupe geworden van een grootschalige fraude bij de reparatie van autoruiten.

Volgens actualiteitenprogramma Nieuwsuur verdenkt de politie een bedrijf uit Emmen van het bedrog. De onderneming zou voor zeker twee miljoen euro aan frauduleuze declaraties hebben ingediend bij in totaal zestien verzekeringsmaatschappijen.

De zaak kwam aan het licht na een plotselinge piek in het aantal gemelde autoruitreparaties. Het bedrijf uit Emmen opereert volgens René Oosterlaken (Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland) sinds 2007 vooral op parkeerplaatsen van bouwmarkten en supermarkten. Het bedrijf zou ongeveer honderd reparateurs in dienst hebben. In een aantal gevallen zou sprake zijn van niet-geplaatste maar wel in rekening gebrachte nieuwe ruiten. Ook zou het dubbele bedrag zijn gedeclareerd van wat gebruikelijk is.

Eind januari zijn vier hoofdverdachten aangehouden. Inmiddels is beslag gelegd op woningen en auto´s. Het Verbond van Verzekeraars spreekt van "een grote zaak".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Die ruitboeren die op parkeerplaatsen opereren zijn allemaal boeven. Heb wel eens een kaartje onder mijn ruit gevonden, met een sticker op mijn ruit bij een eerder reeds (prima) hersteld sterretje. Het zou me ook niets verbazen als ze zelf met een lifehammer rondlopen terwijl jij boodschappen aan het doen bent….

Geplaatst door: M op

Heel vreemd dat bij Douwe Bekius alleen als ondertekst vermeld staat dat hij focwa voorzitter is. Hij is immers ook algemeen directeur bij Carglass, marktleider bij de autoschadebedrijven.Overigens herinner ik mij nog een stukje van de heer Bekius in de AM van een jaar of zeven geleden waarin hij stelde dat hij voorstander is van het actief benaderen van klanten op parkeerplaatsen.
Door de frauduleuze handelingen van Starglass wordt nu de indruk gewekt dat alle bedrijfjes die op parkeerplaatsen werken boeven zijn. Dit is natuurlijk absoluut niet het geval en daar had ook wel even wat aandacht aan geschonken mogen worden !
Er staan ook nu nog enkele hele nette en hardwerkende mensen hun brood op een keurige manier te verdienen op de parkeerplaatsen en het zou heel unfair zijn als door dit ene rotverhaal de verzekeringsdeuren voor hen gesloten worden, iets wat overigens al twee jaar wel aan het gebeuren is.

Geplaatst door: right to repair op

Nou, nou nou “M”,
“Zoals de waard is vertrouwd hij zijn klanten” Ik zou daarom niet graag uw klant willen zijn en zeker ook niet willen worden. Wat een taal zeg en waarom alleen maar “M”

Geplaatst door: Frans van Wees op