De transactie wordt naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2013, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden bij closing en wettelijke goedkeuringen.

DPC heeft in 2012 een verwachte omzet van meer dan 4 miljard dollar en telt meer dan 11.000 medewerkers. De investering zal worden gefinancierd met vermogen van Carlyle Partners V en Carlyle Europe Partners III.

"Na een zorgvuldige analyse hebben we vastgesteld dat DPC’s volledige groeipotentieel het best gerealiseerd kan worden buiten DuPont en door de verkoop aan Carlyle," zei DuPont "President, Chair en CEO" Ellen Kullman. Greg Ledford, Managing Director van Carlyle en Head van het Industrial and Transportation team, zei: "Door middel van gerichte investeringen zullen we de productontwikkeling en groeidoelstellingen van DPC ondersteunen tijdens de transformatie naar een zelfstandig bedrijf."

Kullman benadrukte dat DuPont actief blijft in de automobielindustrie. "We zullen nauw blijven samenwerken met klanten in de automobielindustrie om onze wetensgeschapsgedreven innovaties toe te passen."

Investeringen van Carlyle in de industrie en in de automobielsector omvatten onder meer Allison Transmission, Hertz en PQ Corporation, evenals recente afspraken tot investering in Hamilton Sundstrand, Sunoco’s raffinaderij in Philadelphia en de regionale goederen spoorwegmaatschappij Genesee & Wyoming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding