De resultaten worden gepresenteerd tijdens het Nationaal Autoschade Congres, in het voorjaar van 2013 . Het onderzoek mikt op opdrachtgevers binnen de branche, zoals leasemaatschappijen en verzekeraars, en op zakelijke en particuliere berijders en schadeherstelbedrijven. Deelnemen kan vanaf maandag via www.nationaalautoschadeonderzoek.nl.

Doel van het initiatief is gedetailleerd inzicht te verkrijgen in de aard en omvang van schades en de opinies omtrent autoschadeherstel. Met die informatie kunnen  schadeherstelbedrijven hun processen en activiteiten optimaliseren. Verzekerings- en leasemaatschappijen kunnen hun dienstverlening verbeteren.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de moeilijke tijden waar ook de autoschadeherstelbranche zich momenteel in bevindt. Door de ontwikkelingen op het gebied van technologie, het dalende aantal schades, de populariteit van kleinere auto’s en de teruglopende marges, zien schadeherstelbedrijven hun rendement dalen. Het onderzoek focust zich voornamelijk op beeldvorming, wensen en essentiële behoeftes van de berijders en opdrachtgevers ten opzichte van schadeherstelbedrijven. De resultaten van het online onderzoek zullen naar verwachting een duidelijk beeld schetsen van trends en verwachtingen van de klant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding