Marktplaats: Nederlander wereldkampioen autoschade

Uit een vergelijking die Marktplaats Auto’s en eBay hebben gemaakt onder ruim tienduizend respondenten in tien landen blijkt dat Nederlanders wereldkampioen schade rijden zijn.

Het International Cars Survey werd uitgevoerd door Redshift Research onder 10.054 respondenten in Nederland (995), Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Canada en Colombia. Met als uitkomst onder meer dat 64% van de Nederlanders weleens schade heeft gehad aan de auto (wereldwijd: 60%). Alleen al in 2012 liep een kwart van de Nederlandse autobezitters een of meerdere schades op aan hun auto. Opvallend: driekwart van de schaderijders laat de schade niet meteen repareren maar rijdt er mee door.

Remco Armee, directeur Marktplaats Auto’s licht toe: "In tijden van economische crisis wordt op onderhoud van auto’s al snel bezuinigd. Maar wanneer mensen uiteindelijk overgaan tot reparatie, worden ze wel creatiever. Zo zien we op Marktplaats dat steeds meer mensen zelf op zoek gaan naar een automonteur in de buurt of naar een vervangend onderdeel om autoschade te verhelpen. Zo steeg in 2012 het aantal aangeboden auto-onderdelen met 15% ten opzichte van 2011."

De meeste schade ontstond door kleine ongelukken (32%, gevolgd door het raken van een vast object (14%) of andere auto (14%) tijdens het inparkeren. Alleen de Italianen parkeren slechter in dan de Nederlanders, blijkt uit de internationale vergelijking. Het grootste deel van de Nederlanders blijft met de beschadigde auto (krassen, deukjes, etc.) doorrijden. Slechts een kwart van de mensen laat de schade direct repareren, terwijl dit percentage wereldwijd op 36% ligt.

Naast het feit dat Nederlanders relatief veel schade rijden, onderhouden ze hun auto’s niet goed. Zo blijkt dat: 58% zorgt voor periodieke check ups en onderhoud en 56% regelmatig de olie checkt/vervangt. Daarnaast controleert 60% regelmatig de bandendruk en wast 39% maandelijks de auto.

‘We’ steken povertjes af bij de Italianen, van wie bijvoorbeeld 70% de auto regelmatig voor een onderhoudsbeurt wegbrengt. Duitsers besteden het meeste aandacht aan hun auto’s: 75% checkt regelmatig bandendruk, 78% vervangt de ruitenvloeistof regelmatig en 60% zorgt regelmatig voor een onderhoudsbeurt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Waar kan ik dit onderzoek vinden? Ik ben nl benieuwd of er rekening is gehouden met eventuele verschillen in gereden kilometers bij het vergelijken van de schadecijfers.

Geplaatst door: M de Jong op

ben benieuwd of de verzekeraars de zelfde uitkomst hebben.geloof er nml niets van dit onderzoek

Geplaatst door: r.hemminga op

De uitkomsten van dit onderzoek stroken niet met mijn beleving. Als ik in het buitenland ben, valt het me op dat het wagenpark er over het algemeen minder strak bij staat dan in NL. Daarnaast is het NL wagenpark relatief goed verzekerd. Ik ben benieuwd naar het complete onderzoek.

Geplaatst door: Ronald van Lankveld, Fleet & Mobility Consultancy op

Uit de lucht gegrepen cijfers ! In belgië rijden ze veel meer schade, in Polen. En daar wonen veel minder mensen per m2 !!!! Niet zomaar cijfers publiceren zonder gedegen onderzoek: òf is dit een poging om àlle premies te verhogen, i.p.v. allèèn voor de risicogroep-rijders, zoals het hoort. Deze economie gaat tenslotte zo slecht door dit soort regelingen: de èèn betaalt zijn hele leven- voor- de- ander ! En dat met die 12% btw-verhoging op de premie !! Goed voor de auto weer !!!! bedankt !!!! k…..

Geplaatst door: JP op
Marktplaats: Nederlander wereldkampioen autoschade - Automobielmanagement.nl

Marktplaats: Nederlander wereldkampioen autoschade

Uit een vergelijking die Marktplaats Auto’s en eBay hebben gemaakt onder ruim tienduizend respondenten in tien landen blijkt dat Nederlanders wereldkampioen schade rijden zijn.

Het International Cars Survey werd uitgevoerd door Redshift Research onder 10.054 respondenten in Nederland (995), Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Canada en Colombia. Met als uitkomst onder meer dat 64% van de Nederlanders weleens schade heeft gehad aan de auto (wereldwijd: 60%). Alleen al in 2012 liep een kwart van de Nederlandse autobezitters een of meerdere schades op aan hun auto. Opvallend: driekwart van de schaderijders laat de schade niet meteen repareren maar rijdt er mee door.

Remco Armee, directeur Marktplaats Auto’s licht toe: "In tijden van economische crisis wordt op onderhoud van auto’s al snel bezuinigd. Maar wanneer mensen uiteindelijk overgaan tot reparatie, worden ze wel creatiever. Zo zien we op Marktplaats dat steeds meer mensen zelf op zoek gaan naar een automonteur in de buurt of naar een vervangend onderdeel om autoschade te verhelpen. Zo steeg in 2012 het aantal aangeboden auto-onderdelen met 15% ten opzichte van 2011."

De meeste schade ontstond door kleine ongelukken (32%, gevolgd door het raken van een vast object (14%) of andere auto (14%) tijdens het inparkeren. Alleen de Italianen parkeren slechter in dan de Nederlanders, blijkt uit de internationale vergelijking. Het grootste deel van de Nederlanders blijft met de beschadigde auto (krassen, deukjes, etc.) doorrijden. Slechts een kwart van de mensen laat de schade direct repareren, terwijl dit percentage wereldwijd op 36% ligt.

Naast het feit dat Nederlanders relatief veel schade rijden, onderhouden ze hun auto’s niet goed. Zo blijkt dat: 58% zorgt voor periodieke check ups en onderhoud en 56% regelmatig de olie checkt/vervangt. Daarnaast controleert 60% regelmatig de bandendruk en wast 39% maandelijks de auto.

‘We’ steken povertjes af bij de Italianen, van wie bijvoorbeeld 70% de auto regelmatig voor een onderhoudsbeurt wegbrengt. Duitsers besteden het meeste aandacht aan hun auto’s: 75% checkt regelmatig bandendruk, 78% vervangt de ruitenvloeistof regelmatig en 60% zorgt regelmatig voor een onderhoudsbeurt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Waar kan ik dit onderzoek vinden? Ik ben nl benieuwd of er rekening is gehouden met eventuele verschillen in gereden kilometers bij het vergelijken van de schadecijfers.

Geplaatst door: M de Jong op

ben benieuwd of de verzekeraars de zelfde uitkomst hebben.geloof er nml niets van dit onderzoek

Geplaatst door: r.hemminga op

De uitkomsten van dit onderzoek stroken niet met mijn beleving. Als ik in het buitenland ben, valt het me op dat het wagenpark er over het algemeen minder strak bij staat dan in NL. Daarnaast is het NL wagenpark relatief goed verzekerd. Ik ben benieuwd naar het complete onderzoek.

Geplaatst door: Ronald van Lankveld, Fleet & Mobility Consultancy op

Uit de lucht gegrepen cijfers ! In belgië rijden ze veel meer schade, in Polen. En daar wonen veel minder mensen per m2 !!!! Niet zomaar cijfers publiceren zonder gedegen onderzoek: òf is dit een poging om àlle premies te verhogen, i.p.v. allèèn voor de risicogroep-rijders, zoals het hoort. Deze economie gaat tenslotte zo slecht door dit soort regelingen: de èèn betaalt zijn hele leven- voor- de- ander ! En dat met die 12% btw-verhoging op de premie !! Goed voor de auto weer !!!! bedankt !!!! k…..

Geplaatst door: JP op